Tankar kring valet i USA

usa

Ikväll och inatt kommer jag att följa nyhetsrapporteringen kring valet i USA och blogga om det kontinuerligt så länge som jag orkar vara vaken.

De senaste uppgifterna jag har fått är att vallokalsundersökningar bland de som har röstat tidigt tyder på att valet kommer bli mycket jämnt. 48% uppger att de har röstat på Obama/Biden medan 47% säger att de har röstat på McCain.

——————————————
Senaste opinionsundersökningen visar att 46% planerar att rösta på Obama/Biden och 38% att rösta på Mccain/Palin.
———————————-
Jag skulle vilja påpeka att för er som funderar på att titta på Filip och Fredriks valrapportering på kanal 5 så kan jag å det starkaste avråda er från detta. För det första verkar programledarna inte förstå så mycket av vad de talar om. Och gästerna är ju inte så mycket bättre ny-moderaten Per Schlingmann och en okänd kvinna ifrån Aftonbladet som jag uppfattar som en gammal rödstrumpa. Varje gång Obamas röster presenteras så applåderar programledarna och diskussionerna kretsar kring hur självklart det är att rösta på Obama för att han är svart, om man själv är svart. Frågan är hur ok det vore om någon skulle svara att de röstade på Mccain för att han är vit?

Ett plus får dem dock för den sköna countrymusiken.
—————–
Jag kan däremot rekommendera SVT1 där den konservative professorn Cleas G Ryn sitter med och pratar.

Swedes for McCain

Ställningen just nu
Obama – Vermont, Conneticut, Iran,Delaware, Washington DC, Maine, Maryland, Massachusetts, Illinois, New Jersey, New Hampshire, Pennsylvania, District of Colombia,New York, Michigan, Winsconsin, Minnesota, Iowa, New Mexico,Oregon, California, Hawaii, Colorado,  =349/Vinnare

McCain – Kentucky, Oklahoma, West Virginia, Tennesse, South Carolina, Alabama, Arkansas, Georgia, Oklahoma, Utha, Missisippi, Lousiana, Texas, Kansas, Lousiana, South Dakota, North Dakota, Montana, Wyoming, Idaho, Arizona, Texas, Alaska =161/Förlorare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s