Därför bojkottar vi Ung vänsters kristallnattsmanifestation

Idag är det 70 år sedan Kristallnatten ägde rum i Nazityskland. Tankarna går givetvis till alla de människor som förtrycktes och mördades. Vi får aldrig glömma vad nazismen åstadkom under 1930- och 40-talen. Men ännu viktigare, vi får aldrig glömma vilka idéer som låg till grund för detta. Med anledning av Kristallnatten anordnar bland annat Ung vänster en manifestation. Inbjudan om att deltaga skickades ut till samtliga av riksdagspartiernas ungdomsförbund. Vi i Kristdemokratiska ungdomsförbundet, har valt att inte delta.

tvillingpar

"Samma andas barn"

”Detta vackra tvillingpar” benämndes kommunisterna och nazisterna av högerledaren Gösta Bagge under andra världskriget. Historien visar oss att Bagge hade rätt i sin analys. Vi måste därför bekämpa de idéer som lade grund till Förintelsen. Dessa idéer stavas kollektivism. Kollektivismen sätter olika grupper i motsättning mot varandra och hävdar sedan att ett krig skall utkämpas dem emellan. Sedan spelar det mindre roll om kollektiven grundas på etnicitet som i Nazityskland, klass som i Sovjet eller kön som i vissa vänstergrupperingars retorik. Det är samma idévärld.

KDU:s åsikter har sin grund i de kristna värderingarna om det okränkbara och lika människovärdet. Ett människovärde som är lika oavsett kön, etnicitet, arbetsförmåga eller ålder. Vi sätter samhällsgemenskapen i centrum och avvisar bestämt tankar på inbyggda konflikter i samhället. Med denna ideologiska utgångspunkt har vi nått slutsatsen att lika lite som vi vill tåga med nazister mot kommunister, så vill vi tåga med kommunister mot nazister.

När ni ikväll tänder ett ljus för nazismens offer, ägna då en tanke till de idéer som gjorde att Förintelsen kunde ske. Låt aldrig kollektivism växa sig stark!

6 reaktioner på ”Därför bojkottar vi Ung vänsters kristallnattsmanifestation

 1. Plussa på ett antal mille vad Röda Khmerna lyckades att göra

  Frågan är. Är du fortfarande stolt över dessa människor, Stalin , Pol Pot , Kim ,Honecker. Som sammanlagt i runda slängar dödat 100 mille människor.

  Vad säger att inte Ohly ställer mig mot en vägg när jag har tjänat honom undergivit.

  (Stalin sköt sina närmaste medarbetare ) plus ett antal officerare ,generaler

 2. Sofia.

  Är du medveten hur många judar Stalin tog av daga ? Eller är du en av många som fortfarande borrar ner huvudet i sanden. I så fall Starta En Struts Farm.

 3. Ping: Därför Bojkottar jag fortfarande Ung vänsters manifestationer «

 4. Sofia, både du och jag vet att inte det är sant att ni tågar för alla människors lika värde. Vår syn på vad det okränkbara människovärdet innebär skiljer sig dessutom markant ifrån er. Möjligtvis kan jag gå med på att du personligen lägger samma innebörd i detta som oss, då jag allt jämt tycker att du är en trevlig och sympatisk människa.

  Men den organisation som du tillhör har definitivt inte rent mjöl påsen och definitivt inte politisk trovärdighet att kunna påstå att ni är emot våld som en del i att påverka. Jag läste senast idag på Ung vänster i Kalmars hemsida att ni kallar er för en revolutionär organisation och med det i åtanke kan jag omöjligt tåga sida med sida med er. Jag minns också hur ni för några år sedan delade ut flygblad där ni uppmanade till bojkott mot Israel, på kristallnatten. Minst sagt smaklöst med tanke på att inte ens Nationalsocialistisk Front var så fräcka.

  Hade det dock handlat om en manifestation mot politiskt våld, och Ung vänster eller Vänsterpartiet inte hade stått som arrangörer utan istället tex Kalmar kommun så hade vi givetvis varit på plats.

  Med vänliga hälsningar
  Christopher

 5. Jag tycker det är synd att ni bojkottar vår manifestation, det är inte nazister i säg i demonstrerar mot, de är också människor, utan vi är liksom ni för alla människorslika värde och det är inget annat än just det denna manifestation handlade om, vi vill att alla ska behandlas lika oavsett. Vi tågar för alla människors lika värde och vi tågar mot främlingsfietlighet i alla former.
  Mvh/Sofia, Ung Vänster Kalmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s