På mini-turne med Chatrine Pålsson Ahlgren

Kalmar

)

Chatrine och Anna-Stina = våra kaffemissbrukare:)

Under gårdagen (8/11) fick Kristdemokraterna här i Kalmar besök av vår riksdagsman (riksdagskvinna) Chatrine Pålsson Ahlgren. Morgonen började med att undertecknad plockade upp KDU:s ordförande Anna-Stina Stenbäck på väg till Kristdemokraternas kansli. Väl på plats höll Kalle Kyrk på att fylla vår korg med äpplen, så vi tog allt material och vår ”gatupratare” och körde ner med allt material till Baronens köpcentrum där kampanjen skulle äga rum.

p1010069

Glada kristdemokrater på kampanj. Från vänster: Kalle Kyrk, Chatrine Pålsson Ahlgren, Christopher Dywik

Efter några minuter kunde 8 kristdemokrater och KDU:are konstatera att vi kanske var ute lite väl tidigt då klockan bara var 09.30, och affärerna inte öppnar förens kl 10.00. Efter att våra kaffemissbrukare hade fyllt på med koffein så började det i alla fall dyka upp lite folk och vi kan bara konstatera att våra små mumsiga äpplen (minns ej namnet) var mycket omtyckta. Omtyckta var även våra mysiga kampanjtidningar och vårt budskap om en trygg ålderdom.

Nybro

Efter lite drygt en timmes kampanjande var det dags för Chatrine Pålsson och KDU:arna att bege sig till Nybro för att stödja upp deras avdelning som hade ett tält på torget (kampanjen i Kalmar fortsatte dock). Väl på plats blev vi varmt välkomnade av Nybro-avdelningens gruppledare Sivert Hugosson som uppenbarligen hade lyckats mycket väl med uppslutningen.

p1010077

Välkommen till Nybro! Sivert Hugosson till höger tillsammans med Christopher Dywik(KDU), Chatrine Pålsson Ahlgren och Anna-Stina Stenbäck(KDU)

Före er som inte är bekanta med Nybro så har de (minst) en gång i veckan torgdag då mängder av människor kan komma ner och köpa allt från kläder, godis och blommor till ekologiskt odlade grönsaker. Mitt på torget har kristdemokraterna slagit upp ett tält vari de har dukat upp med bord, stolar och rejält med kaffe och kakor. Hugosson berättar för oss att de redan har hållit på i ca en timme och vi kan se Nybroavdelningens medlemmar över hela torget med sina vita jackor talandes med nyfikna torgbesökare. Efter några timmar med många givande samtal och mängder av utdelat material börjar torgbesökarna tunnas ut, men vid det här laget är redan alla tidningar slut.

”Frihet – Familj – Förvaltarskap” kommer även att återkomma med ett filmklipp ifrån kampanjen i Nybro, med bland annat intervjuer med Chatrine Pålsson Ahlgren och Sivert Hugosson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s