KDU:s förbundsstyrelse tappar ledamot

Jag läste precis något som chockade mig rejält. Daniel Sturesson en av mina kollegor i förbundsstyrelsen har valt att lämna densamma. Sturesson förklarar sedan på sin blogg varför han har valt att göra detta. Jag kan bara beklaga att han har valt att lämna styrelsen, jag ska dock inte påstå att jag förstår varför.

Alla som sitter i FS har egna politiska sakområden. Då har man som ledamot ett ansvar att se till att något händer inom dessa områden (göra utspel osv). Att vissa frågor har fått stort utrymme beror på att de som är ansvariga för dessa helt enkelt har varit flitiga. Vår förbundsordförande har ett övergripande ansvar och försöker försvara de viktigaste frågorna för tillfället (just nu är det familjepolitik som gäller).

Jag tycker personligen att det känns lite konstigt när en person indirekt säger att det är dåligt att vissa utspel har saknats, som att man själv inte bar en del av ansvaret för detta.

Jag ansvarar för försvarspolitik och säkerhetspolitiska frågor, därför är det också väldigt logiskt att jag ser till att skriva mycket om dessa frågor. Att KDU inte talar om de svaga i samhället och internationell solidaritet är bara nys. Jag har personligen vid flera gånger debatterat vårt moraliska ansvar i att hjälpa våra ”syskon” i andra länder via internationella insatser. Det kan man bland annat läsa om här.

Att sen att hävda att ”miljöfrågorna har tonats ner ordentligt” är väl ganska konstigt när KDU:s nya kampanj är just en miljökampanj(en riktigt cool sådan dessutom).

Att man inte delar alla beslut som förekommer vid Riksmöte och förbundsråd är inget konstigt, inte heller jag delade alla beslut som togs. Men att lasta hela förbundet för något som en enskild person (som inte sitter i FS) säger, det är bara konstigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s