Därför Bojkottar jag fortfarande Ung vänsters manifestationer

I början av november arrangerade Ung Vänster en manifestation mot nazistiskt våld i Kalmar, nu arrangerar de ännu en.

Jag fördömer allt form av politiskt våld. Att skrämma, mordhota, förstöra och använda våld för att påverka politiskt är avskyvärt och ovärdigt en demokrati oavsett vem som gör det. KDU var inbjudna men valde då, liksom nu att bojkotta denna manifestation, anledningen var den att vi kände att lika lite som vi ville tåga med nazister mot kommunister, så ville vi tåga med kommunister mot nazister.

KDU har denna gång inte valt att göra nått utspel om det hela, mycket beroende på att vi inte ens kände till manifestationen förens igår (vi blev inte inbjudna). Jag anser dock att Jag har en skyldighet gentemot Kalmars invånare att förklara varför varken jag eller KDU är på plats.

Jag är inte på plats för att jag lever i den fasta övertygelsen att Ung vänster inte har rent mjöl påsen och definitivt inte har någon politisk trovärdighet att kunna påstå att de är emot våld som en del i att påverka politiskt. Jag läste senast igår på Ung vänster i Kalmars hemsida att de kallade sig för en revolutionär organisation och med det i åtanke kan jag omöjligt tåga sida med sida med dem. Jag minns också när jag för några år sedan valde att deltaga på Ung vänsters manifestation och de delade ut flygblad där de uppmanade till bojkott mot Israel, på kristallnatten. Minst sagt smaklöst med tanke på att inte ens Nationalsocialistisk Front var så fräcka. Därför bojkottar Jag Ung vänsterns manifestationer.

Hade det dock handlat om en manifestation mot politiskt våld, och Ung vänster eller Vänsterpartiet inte hade stått som arrangörer utan istället tex Kalmar kommun så hade jag givetvis varit på plats.

Annonser

2 reaktioner på ”Därför Bojkottar jag fortfarande Ung vänsters manifestationer

  1. Ping: Därför har jag inte svarat på Dahl och Axelsson-Edströms kritik «

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s