Vilseledande av Barometern…igen

I tisdagens Barometern rapporterades det ifrån årets första fullmäktigemöte i Kalmar. Högst upp på sidan syntes en stor bild på undertecknad tillsammans med representanter från (sd) med en text som antyder att det inte är mycket som skiljer mellan mitt parti och (sd). Det är inte första gången detta görs i Barometern, samma bildkoncept och antydningar drabbade under föregående år Bengt-Olof Roos. Man frågar sig själv varför? Är det möjligtvis journalistens egna politiska åsikter som lyser igenom när denna typ av buskagitation dyker upp i Barometern?

För att ingen ska undra vill jag påpeka att vi själva inte väljer hur vi ska placeras, det är bestämt på förhand. För det andra så stämmer det förvisso att (sd) har ”kopierat” ställningstaganden ifrån oss i vissa frågor, men flest frågor och väljare har de ändå tagit ifrån de stora masspartierna: socialdemokraterna och moderaterna. Att partier med skrämmande åsikter i vissa frågor kopierar våra åsikter i andra frågor är väl inget vi kan hjälpa. Ska vi be om ursäkt för att vårt parti har så god politik att andra vill ta efter den?
Vi kristdemokrater bygger vår politik på den kristna etiken. Det betyder att vi driver en frihetlig och socialt ansvarstagande politik i enlighet med den västerländska humanismens arv. Vi anser att alla människor har rätten att behandlas med respekt oavsett ålder, kön eller etnicitet.
För egen del kunde jag inte bry mig mindre men med tanke på att det inte är första gången Barometern gör något sådant blir jag brydd och känner att jag måste protestera. Jag vill inte att det händer mig eller någon av mina partikamrater en tredje gång.

Slutligen vill jag tacka tidningen Barometern för deras vänliga välkomnande på mitt första möte som ersättare i fullmäktige.

Christopher Dywik
Nyinvald ersättare i Kalmar kommunfullmäktige (kd)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s