KDU presenterar ny rättspolitik

Under lödagens kommun och landstingsdagar så besökte jag bland annat en presskonferens där min förbundsstyrelsekollega Sara Skyttedal presenterade en rapport kring rättspolitik, som hon hade fått i uppdrag av förbunsstyrelen att författa.

Det var en mängd nya ideer som presenterades däribland vikten av att tillföra resurser för att stärka vittnesskyddet, inrätta fler individanpassade behandlingsprogram inom kriminalvården och äntligen tog någon bladet ifrån munnen och föreslog det som borde vara helt logiskt, nämligen att fängelsestraffen ska förlängas vid kriminalitet inne på anstalten.Sara Skyttedal

Idag präglas debatten av de som betonar straffens avskräckande effekt, och de som bara betonar vården. KDU vill lyfta fram den kristdemokratiska synen, som ser skipandet av rättvisa som ett rättspolitiskt självändamål. I det svenska rättsystemet är straffmätning en angelägenhet mellan samhälle och brottsling. För att straff ska vara i proportion till brottet tycker KDU att man måste lyfta in brottsoffrets perspektiv i straffmätningen.

– Sara Skyttedal

Du kan läsa hela rapporten här: En rättspolitik för helhet och långsiktighet: Fokus på brottsoffrets perspektiv.

Eller så kan du hålla till godo med Skyttedals powerpoint-bilder som sammanfattar de grundläggande utgångspunkterna samt några viktiga frågor för oss i KDU att driva.

1.Utgångspunker 2.Straffrätt

3.Polisen

4.Rättssäkerhet

6.Kriminalvård

7.Internationell brottslighet

6 reaktioner på ”KDU presenterar ny rättspolitik

 1. Bäste herr Dywik!
  Jag ber naturligtvis om ursäkt för mitt språk. Eftersom Internet tillåter en viss anonymitet så skall jag först göra en ge dig en kort presentation av vem jag är.

  1995 gick jag med i det lilla partiet som då hette Kristen Demokratisk Samling (KDS) och som senare bytte namn till Kristdemokraterna (kd). Längre fram var jag med och lade grunden till tre helt nya lokalavdelningar, nämligen Skarpnäck, Farsta och Enskede-Årsta. Året 1999 blev jag gruppledare för Kristdemokraterna i Skarpnäck. Utan min förskyllan blev min hustru ordförande i Skarpnäck.

  Jag lämnade alla mina politiska engagemang i samband med att jag den 3 juni 2003 blev utsatt för ett mordförsök med hagelbössa om vilket du kan läsa på länken:
  http://www.varghagel.svearike.net

  I samband med EU-valet vägrar jag att rätta in mig i ledet. För första gången sedan jag blev Kristdemokrat röstade jag på ett annat parti. Idag upplever jag att det blåser en isande vind över landet! Den nya Kristdemokratin skrämmer mig! Vart är partiet på väg?

  Idag ställer jag mig och även dig tre frågor

  Vad i helvete vilja Kriminalvården med den nya bunkern?
  Vad i helvete vilja Kristdemokraterna med den nya bunkern?
  Vad i helvete menar Kristdemokraterna med fokus på brottsoffrets perspektiv?

  Du svarade inte på någon av dessa frågor. I stället uppmanar du mig att ställa seriösa frågor samt i övrigt att vårda mitt språk. Du håller även än kränkande ton i ditt svar. Därför upprepar jag mig trefalt:

  Det blåser en isande vind över landet!
  Den nya Kristdemokratin skrämmer mig!
  Vart är partiet på väg?

  Max Hobstig
  http://kristdemokraten.blogspot.com

 2. Vad i helvete vilja Kriminalvården med den nya bunkern?
  Vad i helvete vilja Kristdemokraterna med den nya bunkern?
  Vad i helvete menar Kristdemokraterna med fokus på brottsoffrets perspektiv.

  • Om Herrn önskar seriösa svar så får jag uppmana honom att ställa seriösa frågor samt i övrigt att vårda sitt språk. Bara för att internet tillåter en viss anonymitet och att debatter på internet därför generellt inte håller så hög nivå, så bör inte det innebära att man bör ta efter detta.

   Med vänliga hälsningar
   Christopher Dywik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s