Sossarna saknar trovärdighet i sin mellanöstern politik

I och med stridigheterna i Gaza har det anordnats manifestationer runt om i landet, ett fåtal till stöd för Israels rätt att försvara sig och ett större antal ”fredsmanifestationer”. De sistnämnda har tyvärr allt för ofta tenderat att lägga hela skulden på Israel och spätt på anti-judiska strömningar så vi för länge sedan trodde var glömda i Sverige. Vid allt för många av dessa demonstrationer har högt uppsatta socialdemokrater och lokala företrädare för partiet figurerat tillsammans med Hamasflaggor, Hizbollaflaggor och plakat med hakkors på, även den 17 januari i Kalmar. Vid dessa manifestationer har inget gjorts varje sig för att fördöma eller avisa ovan nämnda terroristorganisationer från platsen.

När socialdemokratiska och kommunistiska företrädare sen ställs inför faktumet att dessa organisationer närvarade med sina fanor då är svaret endast undanflykter om att det inte var arrangörer eller något annat undanglidande som att de inte kände igen flaggorna. Men nog skulle man tycka att de borde känna till en så väsentlig sak som vilken människosyn Hamas och Hizbolla har och vad dem anser om andra folkgrupper, speciellt som man i sin strävan att manifestera för fred i mellanöstern ska hålla tal och kritisera Israels politik.

Jag håller dock med Johan Persson (S) om att det är anmärkningsvärt att Toralf Alfsson (SD) endast tar upp Nasim Maliks (S) handlande. Jag var själv inte på plats vid manifestationen den 17e januari och kunde därför inte se huruvida det var Malik som verkade hålla i saker och ting (och därför att räkna som arrangör). Min nyktra uppfattning är att samtliga talare borde tas i upptuktning. Detta inkluderar Bertil Dahl (V), Martin Andersson (S) och Malik. Roger Kaliff (S) torde dock vara undantagen då han tydligen hade påpekat att Hamas måste sluta skjuta raketer mot civila mål i Israel, om ändå alla s-företrädare vore lika nyanserade. I samtliga fall jag känner till så förhåller det sig så att när en olaglig manifestation hålls blir de närvarande organisationerna hållna ansvariga och bötfällda. När man ser på bilder ifrån manifestationen så får man onekligen uppfattningen om att det är sossarna som står som arrangörer med tanke på att talarstolen pryddes av deras emblem.

Med tanke på ovanstående exempel och åratal av partiskhet så är det nu mer än tidigare, tydligt att sossarna saknar alla trovärdighet i frågor kring konflikten i mellanöstern. På fullmäktige talades det om civilkurage, det är något som det talas mycket om, men varför görs då inte något? Samfundet Sverige-Israel polisanmälde häromdagen demonstrationens, låt oss hoppas att dem tar anmälan på allvar och ser till att rättvisan snart kan skipas och den ansvarige får sitt rättmätiga straff- om annat är det upp till väljarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s