PM- Nytt ledarskap i Kalmar – Kristdemokraterna satsar på erfarenhet och förnyelse

bild från årsmötet

Från vänster: Monica Bengtsson, Charlie Weimers, Christopher Dywik och Lennart Simonsson

Kristdemokraterna i Kalmar har haft årsmöte och valt en ny styrelse. Avgående ordförande Monica Bengtsson hälsade alla välkomna och seniorförbundet bjöd traditionsenligt på hemlagad soppa och hembakat bröd. I samband med årsmötet skiftet tackades Monica för sina fem år som avdelningens ordförande och önskades lycka till som ny gruppledare av Lennart Simonsson som valdes till ny ordförande. Som ny vice ordförande valdes Christopher Dywik.

Lennart Simonsson har under föregående år bland annat tjänstgjort som ordinarie ledamot i Gatu- parknämnden samt varit vice ordförande i lokalavdelningen. Till vardags kan man stöta på honom i hans roll som planerare på Ingelstorpsgymnasiet söder om Kalmar. Simonsson brinner främst för frågor som rör familjens roll, vill jobba mer med äldrefrågor men ser det även som viktigt att skapa ett bättre företagsklimat i Kalmar och Sverige.

Christopher Dywik kommer ifrån Tvärskog och har under flera år bland annat varit försvarspolitiskt ansvarig i KDU:s förbundsstyrelse. Till vardags delar han tiden mellan arbetet som museivärd och guide och extrajobbet som vikarierande barnskötare inom diverse förskolor. Dywik vill stärka familjen som samhällets grundsten och flytta makten till köksborden, stärka människors förtroende för rättssamhället genom fler synliga poliser, i synnerhet närpoliser. Slutligen slår han fast att man inte får glömma att människan är och förblir en andlig varelse med också andra behov än bara materiella ting, bland annat kultur och traditioner vilket är något han brinner lite extra för. Dywik delar liksom ordföranden tanken om att Kristdemokraternas roll i politiken är att utgöra en röst för både en frihetlig och socialt ansvarstagande politik.

Dagens talare var Charlie Weimers, förbundsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU) som talade om KDU:s verksamhet och roll inom den kristdemokratiska rörelsen och berättade även om lite av sina egna erfarenheter som aktiv i KDU i tio års tid. Vidare talade Weimers om hur han genom KDU ville hjälpa till att marknadsföra kristdemokratin bland unga, genom att profilera oss som ett alternativ mot det socialdemokratiska förmynderiet och någonannan-ismen men också mot den enkelspåriga liberala materialismen. Weimers höll sig sedan kvar vid att tala om vikten av starka familjer och att statens roll var först och främst att stärka de naturliga gemenskaperna som finns i samhället. KDU:s politik sammanfattas med tre ord: frihet, gemenskap och människovärde.

Talade gjorde även Kalmars egen kandidat till Europaparlamentet, Anna-Stina Stenbeck som talade lite om varför hon ville till Bryssel och vilka frågor hon planerade att driva.

Till övriga ledamöter i styrelsen valdes Ann-Mari Jeansson, Abbas Moazzeni, Folke Fagerlund, Johanna Ingvarsson, Karin Ekebjär med ersättare Monica Bengtsson, Amanda Farhadian, Karl-Gustav Kyrk och Mikael Solinger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s