Dywik bryr sig inte…

Dywik bryr sig inte

Bertil Dahl:s(V) artikel i Östra Småland

Jag är sedan några timmar hemkommen ifrån ett möte med Södermöre kommundelsnämnd och sitter för nuvarande och arbetar med ett svar till Bertil Dahls (V) artikel ” Dywik bryr sig inte” härom dagen. För er som missat den, gott så. Det var länge sedan jag läste en sån arg och osaklig artikel och tyvärr tror jag inte att Dahl inte har missuppfattat mig, han känner sig helt enkelt stött och vill flytta fokus. Hur som helst så kan ni här nedan läsa min artikeln som han reagerade mot. De överstrukna delarna är delar som Östra Småland (S) helt enkelt redigerade bort, vilket de faktiskt har rätt att göra så länge som artikelförfattaren inte har sagt annat.

Sossarna saknar trovärdighet i sin mellanöstern politik

I och med stridigheterna i Gaza har det anordnats manifestationer runt om i landet, ett fåtal till stöd för Israels rätt att försvara sig och ett större antal ”fredsmanifestationer”. De sistnämnda har tyvärr allt för ofta tenderat att lägga hela skulden på Israel och spätt på anti-judiska strömningar så vi för länge sedan trodde var glömda i Sverige. Vid allt för många av dessa demonstrationer har högt uppsatta socialdemokrater och lokala företrädare för partiet figurerat tillsammans med Hamasflaggor, Hizbollahflaggor och plakat med hakkors på, även den 17 januari i Kalmar. Vid dessa manifestationer har inget gjorts varje sig för att fördöma eller avisa ovan nämnda terroristorganisationer från platsen.

När socialdemokratiska och kommunistiska företrädare sen ställs inför faktumet att dessa organisationer närvarade med sina fanor då är svaret endast undanflykter om att det inte var arrangörer eller något annat undanglidande som att de inte kände igen flaggorna. Men nog skulle man tycka att de borde känna till Hamas och Hizbolla och en så väsentlig sak som vilken människosyn de har och vad dem anser om andra folkgrupper, speciellt som man i sin strävan att manifestera för fred i mellanöstern ska hålla tal och kritisera Israels politik.

Jag håller dock med Johan Persson (S) om att det är anmärkningsvärt att Toralf Alfsson (SD) endast kritiserar Nasim Maliks (S) handlande. Jag var själv inte på plats vid manifestationen 17 januari och kunde därför inte se huruvida det var Malik som verkade hålla i saker och ting (och därför är att räkna som arrangör). Min nyktra uppfattning är att samtliga talare borde tas i upptuktning. Detta inkluderar Bertil Dahl (V), Martin Andersson (SSU) och Malik. Roger Kaliff (S) torde dock vara undantagen då han tydligen hade påpekat att Hamas måste sluta skjuta raketer mot civila mål i Israel, om ändå alla s-företrädare vore lika nyanserade. I samtliga fall jag känner till så förhåller det sig så att när en olaglig manifestation hålls blir de närvarande organisationerna hållna ansvariga och bötfällda. När man ser på bilder ifrån manifestationen så får man onekligen uppfattningen om att det är sossarna som står som arrangörer med tanke på att talarstolen pryddes av deras emblem.

Med tanke på ovanstående exempel och åratal av partiskhet så är det nu mer än tidigare, tydligt att sossarna saknar alla trovärdighet i frågor kring konflikten i mellanöstern. På fullmäktige talades det om civilkurage, det är något som det talas mycket om, men varför görs då inte något? Samfundet Sverige-Israel polisanmälde häromdagen demonstrationen, låt oss hoppas att polisen tar anmälan på allvar och ser till att rättvisan snart kan skipas och den ansvarige får sitt rättmätiga straff- om annat är det upp till väljarna.

Annonser

4 reaktioner på ”Dywik bryr sig inte…

 1. Jag vet inte vari det konstiga ligger att man påpekar det oerhört osmakliga i att man talar på en manifestation där publiken tillåts bära Hizbollah-flaggor och plakat med hakkors.

  Acceptansen inför detta är snarare konstig eller varför inte kasst, tycker jag.

  Missuppfatta mig inte nu, jag är ingen expert på Hizbollah liksom jag inte är någon expert på Socialdemokraterna men jag har ändå hyfsad koll på deras politik i stora drag.

  Om man inte riktigt känner till vad Hizbollah står för så är det lätt behjälpt genom en sökning på internet. Har man inte tid att läsa en massa texter så kan man nöja sig med att kolla in lite bilder på deras möten. Trevliga grabbar, verkligen: http://images.google.se/images?hl=sv&q=hizbollah&btnG=S%C3%B6k+bilder&gbv=2

  MVH
  Christopher

 2. Inte svårt att göra en artikel fullständigt betydelselös när man kan redigera texten. eller vad säger du kamrat…westergren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s