Nya ”Politik och grejer” presenterades i Kalmar

Nya politik och grejer

KDU:s nya folder som ska ersätta "politik och grejer"

Kampanj

Från vänster: Alex Harrison, Samuel Bothén, Anna-Stina Stenbeck, David Högberg och Fredrik Sjömar

Under förra lördagen (27e) hade jag den stora äran att få närvara på två distriktsstämmor. Först hade KDU Kalmar län stämma på kansliet i Kalmar och efter att Kalmardistriktets aktiviteter var klara så begav jag mig till mitt fadderdistrikt KDU Kronoberg som hade LAN efter sin stämma, mycket trevligt.

Åter till Kalmars stämma. Efter själva stämman följde utåtriktad verksamhet i form av flygbladsutdelning nere på stan och därefter utbildning. Inbjudna talare för dagen var Alex Harrison från Organisationsutskottet och Kalmar-distriktets FS-fadder David Högberg. Alex Harrison talade om vikten av att våga tänka i nya banor för att effektivare kunna nå med vår politik. Harrison hade även med sig och presenterade KDU:s nyaste folder, som ska ersätta den som tidigare kallades ”politik och grejer”. För att locka dig som läser detta att beställa foldern via KDU:s riksorganisation så kommer jag nu presentera några av de områden som tas upp i foldern.

Harrison

Alex Harrison från organisationsutskottet presenterar KDU:s nya "politik och grejer"

Foldern inleds med överskriften ” Vi skäms inte för att vara borgerliga” och följer sedan av: ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad”, ”Mer gemenskap och mindre stat – Politiker kan inte lösa alla problem”, ”En skola med kunskap och arbetsro – Farväl till flumskolan”, ”En friare arbetsmarknad ger fler jobb – Bort med stela regler som stoppar unga”, ”Utgå ifrån brottsoffrets perspektiv – Det måste bli slut med daltandet”, ”Bra teknik för bra miljö – Spara lite, utveckla mycket”. Sist men inte minst följer två sidor som kort förklarar vilka KDU är och lite om hur vår organisation fungerar.

Efter Harrisons föredrag och en kort diskussion om alternativa sätt att nå ut meds vår politik var det dags för David Högberg att tala. Högberg är ideologiansvarig i KDU:s förbundsstyrelse så inte helt oväntat talade han om Kristdemokratins roll i världen: Om Sydamerikas, Europas och Nordens Kristdemokratiska partier.Han talade om vissa personer och företeelser som har haft stort inflytande i uppkomsten av Kristdemokratin som till exempel påven Leo XIII vars katolska sociallära lagt grunden till mycket av vårt rättvisetänkande, om vikten att ta hand om sin nästa osv.

Högberg

David Högberg, KDU:s ideologi-ansvarige talar om vikten att förankra våra ställningstaganden i den Kristdemokratiska ideologin

Vad vore dessutom en utbildning utan en historisk återblick på den väg som Kristdemokraterna i Sverige har vandrat, från att vara ett ”konfessionellt” parti till att bli ett Kristdemokratiskt parti av Europeiska mått.

Vidare talade Högberg om vikten av att vi Kristdemokrater förklarar varför vi tycker som vi gör och därmed kopplar samman våra sakpolitiska ställningstaganden med vår ideologi. Ett klassiskt exempel på detta är när vi talar om familjen. Oavsett hur logiskt det är att familjen som samhällets grundsten är något gott så händer det ganska ofta att man stöter på människor som frågar varför vi tycker det. Då måste vi givetvis kunna svara på fråga och förklara att människan har behov av en närmare gemenskap, vänner behövs men vi behöver människor som för oss är mer än bara vänner – därför finns familjen och därför bör den stödjas och stärkas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s