Weimers och Ekelund i SR

I måndags medverkade KDU:s förbundsordförande Charlie Weimers, avgående partistyrelseledamoten Nina Ekelund (KD) och DN:s Gert Gelotte i SR:s Studio1. Enligt SR slår Ekelund fast att partiets kräftgång beror på att partiet är alldeles för otydligt och ”KDU anser att paritet istället ska satsa på att bli ett renodlat konservativt parti där försvar och familj ska stå i fokus”.

charlie_weimers082

KDU:s förbundsordförande Charlie Weimers vill ha ett modernt, borgerligt och värdeorienterat parti

Jag kan varmt rekommendera radiodebatten, men jag bör dock påpeka att Weimers inte en gång talar om varken konservatism eller försvarspolitik. Weimers slår fast att Kristdemokraternas framgångskoncept är att vara värdeorienterat – men icke-konfessionellt, modernt – men inte socialliberalt, borgerligt – men inte allmänborgerligt. Jag håller med Weimers till 100% på dessa punkter, vi får inte gömma de gamla stigarna men vi måste gå framåt.

ekelund

Avgående partistyrelseledamoten Nina Ekelund vill ha ett tydligare mittenparti

Den konservativa nättidningen Tradition och fason uppfattar jag inte som lika positiv till debatten. De skriver bland annat att Ekelund tillhör en av partiets radikaler och att Charlie liksom ett mantra upprepade ”borgerliga värden” det vill säga att Kristdemokraterna måste våga vara DET borgerliga alternativet.

Jag däremot skulle inte kallas Ekelund för radikal, hon är oerhört kunnig och har ett starkt engagemang för människor med funktionsnedsättningar och ledde partiets förnyelsegrupp kring vår ”tillgänglighetspolitik”. Men jag håller absolut inte med henne om att Kristdemokraterna bör vara varken ett mittenparti eller ett parti vars fokus ligger på miljö- och socialpolitik, och med en ändrad syn på familjen och könsneutrala äktenskap och adoptioner.

Kristdemokratin vilar på flera olika grundpelare och att bara luta sig på vissa av dessa och glömma bort de andra skulle rasera allt som har byggts upp allt sedan partiets grundande.

Annonser

En reaktion på ”Weimers och Ekelund i SR

  1. Ping: REDAKTIONENS MÅNADSBREV -mars 09 « Tradition & Fason

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s