Löjligt att be om ursäkt till Ryssland

Jag fick precis ett mail ifrån en vän med en länk som han tyckte att jag skulle besöka. Sagt och gjort jag klickade på länken och blev minst sagt chockad när jag läste att den ryske ambassadören i Stockholm ansåg att de som ”drev med Ryssland” under melodifestivalen borde spärras in. Vad ambassadören pratar om är alltså låten Tingeling.

– Det är obegripligt varför Sverige skulle visa sådan okunnighet i sin tolkning av Ryssland, säger Anatoly Kargapolov, talesman för den ryska ambassaden.

Med risk att åter kränka den ryske ambassadörens sinne för humor och därmed förlora några eventuella ryska röster i melodifestivalen, så måste jag konstatera att jag tycker att det var löjligt av Ronnie Lans, projektledare för Melodifestivalen att be om ursäkt. Inslaget var inte ett seriöst inslag utan ett humorinslag som snarare drev med melodifestivalen och människors gamla fördomar kring Ryssland.

Tingeling, tingeling – Betyder jag ingenting?

Läs regissören Micke Lindgrens svar till SVT.

Annonser

En reaktion på ”Löjligt att be om ursäkt till Ryssland

  1. Så fegt att skoja om Ryssland, som åtminstone är ett kulturland. Lite skoj med muslimer, på liknande sätt, med gröna trosor på tjejerna och lite krusiduller som kan misstolkas som skrivtecken, DET hade verkligen blivit rubriker!

    Hej Kalle, jag är lite osäker på vad du menar med ditt inlägg. Hur som helst ser jag en skillnad mellan att driva med en hel religion och att driva med gamla fördomar om ett land. Men visst har det under senaste åren vuxit fram en ”kränkthets-kultur” där den som känner sig kränkt först vinner.

    MVH
    Christopher Dywik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s