Replik på Bertil Dahls(V) artikel ”Dywik bryr sig inte” i Östra Småland

Minskat omdöme bland etablerade politiker
I kölvattnet efter Gazakriget följer nu den oerhört viktiga diskussionen om vart gränserna går mellan att föra fram rättfärdig kritik av hur Israel har hanterat konflikten, eller för det andra att sprida rykten, propaganda och desinformation. Vars enda resultat har varit skanderandet av antisemitiska paroller vid demonstrationer, attacker mot judar och judiska institutioner och ett minskat omdöme bland etablerade politiker.

En av dessa etablerade politiker är Bertil Dahl (V) som jag alltid har uppfattat som en rak och ärlig politiker, även om vi långt ifrån delar samma värderingar. Men döm av min förvåning när jag för några dagar läste att Dahl påstår att jag inte skulle bry mig om att palestinier mist sina liv under Gazakriget. Var han har fått något sånt absurt ifrån vet jag inte. Jag är inte sionist, inte heller någon hängiven Israel-vän, jag har aldrig skrivit en insändare eller artikel om konflikten. Men jag har noggrant följt händelseförloppet under Gazakriget och det råder inga tvivel om att krig är ett helvete och det som har skett där har varit en mänsklig katastrof. Men frågan är varför? Är det för att de styrande försöker nå försoning genom att föra en nyanserad dialog med varandra eller för att de styrande är extremister som inte ger sig fören dem har utrotat varandra?

Jag tror på demokrati och alla människors lika värde och är en stark motståndare mot utopiska ideologier och extremism. Jag kan med stolthet säga att jag inte var på plats på den olagliga manifestationen som hölls i Kalmar, däremot var jag närvarande på kommunfullmäktige där diskussionen om övertrampen på manifestationen togs upp. Det var där som jag fick se bilder på Dahl(V), Malik(S) och Andersson(SSU) bredvid Hizbollahflaggor och plakat med hakkors. Liknande händelser har ägt rum på flera andra ställen där företrädare för vänsterblocket har talat, det är däri min skepsis till deras mellanösternpolitik ligger. Jag upprörs liksom många av detta och kräver därför en förklaring. Socialister och kommunister har under hela Gazakriget försökt peka ut Israel som förövare och palestinierna som offer. Jag hävdar att detta är direkt felaktigt att göra så i denna specifika konflikt. Framförallt eftersom konflikten inte är ett krig mellan Palestina och Israel utan mellan Israel och terroristorganisationen Hamas, som har haft makten i Gaza sedan de för ungefär ett år sedan slängde ut den palestinska myndigheten ifrån området.

Dahls överskrift är att jag inte bryr mig. Nej, jag bryr mig inte det minst om vilken folkgrupp de mördade tillhör, jag tycker att det väsentliga i sammanhanget är att människor dör för att fanatiker och terrorister tillåts sätta agendan. Och jag beklagar att den mest konstruktiva lösning som vänsterblocket presenterar är att välja sida och piska upp anti-judiska stämningar. Jag tror att det är dags för Dahl att byta ut det objektivet han inhandlade 1968 och skaffa ett modernare objektiv, för världen är inte målad i svart/vitt.

Christopher Dywik
Vice Ordförande för Kristdemokraterna i Kalmar
(Skickad till Östra Småland 04-03-2009)

Annonser

En reaktion på ”Replik på Bertil Dahls(V) artikel ”Dywik bryr sig inte” i Östra Småland

  1. Ping: Därför har jag inte svarat på Dahl och Axelsson-Edströms kritik | Till försvar för familjen, traditionerna och människovärdet – För ett mjukt samhälle på en säker grund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s