Replik på Axelsson-Edströms(V) artikel ”Tar i med tårna” i Östra Småland

Axelsson-Edström (V)änder på rätt och fel

För ett tag sedan beklagar sig Birgitta Axelsson-Edström (V) över att jag i hennes ögon använder en ”kränkande, gammal och unken retorik” när jag skrivit att talarna och arrangörerna av en olaglig manifestation, i Kalmar den 17 januari bör tas i upptuktning. Vi talar om en icke tillståndsgiven manifestation som blev polisanmäld av samfunden Sverige-Israel, på grund av bland annat den oblyga närvaron av Hizbollah-flaggor, nedlåtande plakat, uttalanden och slagord mot judar och Israel.

Vad jag efterlyser är att respekt samt lag och ordning ska råda i Kalmar. Jag anser att människors rättighet att demonstrera, manifestera och ge uttryck för sina åsikter och sin frustration är en grundbult i vårt svenska statsskick. Jag anser att det är helt ok att kritisera staten Israels politik, så läge det är sakligt. Jag anser vidare att man bör respektera att det krävs tillstånd för att hålla en manifestation. Men framförallt så anser jag att några av talarna har brustit i omdöme när de valde sida i konflikten, och inte fördömde eller uttalade sig i hårda ordalag mot Hamas och Hizbollahs politik. Av denna anledning anser jag att de bör tas i öronen eller ta sig själva i kragen och offentligt fördöma Hamas och Hizbollahs politik.

Att vidare hävda att jag inte bryr mig om att hitta en lösning på mellanösternkonflikten, för att jag inte demonstrerat mot Israel eller medverkade i Ung vänsters demonstrationer under förra året är bara löjligt. Jag anser inte att man i alla lägen bäst påverkar genom att skrika slagord och vifta med plakat, vilket somliga tycks tro. För mig som borgerlig är det en självklarhet att denna sorts frågor bäst hanteras genom professionellt arbete på plats, riktat bistånd, medling samt sist men inte minst en utomstående fredsframtvingande trupp på plats. För den som ändock vill dra sitt strå till stacken så görs det bäst genom att skänka pengar till en politiskt obunden hjälporganisation eller möjligtvis att via insändare och samtal mana till lugn och förlåtelse, så inte konfliktens offer blir fler genom våldsdåd även i Sverige.

Vad gäller Ung vänsters manifestationer så glädjer det mig att Axelsson-Edström tar upp detta. Det stämmer mycket riktigt att vårt ungdomsförbund (KDU) valde att bojkotta denna. Anledningen var att den dåvarande styrelsen kände att lika lite som de ville tåga med nazister mot kommunister, så ville de inte tåga med kommunister mot nazister. Det var ett beslut som jag helhjärtat stödde då vi Kristdemokrater fördömer all form av politiskt våld. Att skrämma, mordhota, förstöra och använda våld för att påverka politiskt är avskyvärt och ovärdigt en demokrati oavsett vem som gör det. Vid Ung Vänsters andra demonstration så gjorde inte KDU något utspel om det hela, vilket berodde på att de inte ens blev inbjudna. Jag fick dock nys om det hela men gjorde ett aktivt val att inte vara på plats, för att jag lever i den fasta övertygelsen att Ung vänster inte har rent mjöl i påsen. Ung Vänster har ännu inte tydligt tagit avstånd från vänsterextrema organisationers våld, och uppmärksammar endast det ”högerextrema” våldet. Organisationen har vidare vid ett flertal tillfällen demonstrerat tillsammans med de vänsterextrema våldsorganisationerna, och det finns till och med rapporter om att Ung Vänster själva deltagit i våldsamheter. Ung Vänster kallar sig i Kalmar Län dessutom fortfarande för en revolutionär organisation. Axelsson-Edström hävdar att mina åsikter och min retorik är gammal och unken, vad är då hennes partis ungdomsförbund, nytt och fräscht?
Jag minns när jag för några år sedan valde att deltaga på Ung vänsters manifestation, och de delade ut flygblad där de uppmanade till bojkott mot Israel, på kristallnatten! Minst sagt smaklöst med tanke på att inte ens Nationalsocialistisk Front var så fräcka. Därför bojkottar Jag Ung vänsterns manifestationer.

Christopher Dywik
Vice ordförande för Kristdemokraterna i Kalmar kommun
(Skickad till Östra Småland men ej publicerad)

Annonser

En reaktion på ”Replik på Axelsson-Edströms(V) artikel ”Tar i med tårna” i Östra Småland

  1. Ping: Därför har jag inte svarat på Dahl och Axelsson-Edströms kritik | Till försvar för familjen, traditionerna och människovärdet – För ett mjukt samhälle på en säker grund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s