Försvaret behöver krafttag, inte minskad folkförankring

Dywik och Weimers

Christopher Dywik, försvarspolitisk talesman för KDU och Charlie Weimers, Förbundsordförande för KDU ta bladet ifrån munnen och rikta några allvarliga uppmaningar till alliansens partier med anledning av den inriktningsproposition som överlämnats till försvarsutskottet.

– Höstens krig mellan Ryssland och Georgien blev en väckarklocka för riksdagspartierna. Allt fler inser nu att det krävs en långsiktig strategi för det svenska totalförsvaret. Men frågan är om regeringen verkligen var riktigt vaken under partiöverläggningarna och förhandlingar? Är svenska politiker bereda att deklarera att den inre och yttre säkerheten är en huvuduppgift för staten? Eller ska försvaret återigen få se sig förbisedda i huggsexan mellan olika departement och myndigheter?

– Kristdemokratiska Ungdomsförbundet var hoppfulla efter årets Sälenkonferens. Men vi måste nu efter att regeringen lämnat över sin inriktningsproposition till försvarsutskottet, ta bladet ifrån munnen och rikta några allvarliga uppmaningar till alliansens partier.

Det säger Charlie Weimers Förbundsordförande för KDU tillsammans med Christopher Dywik, Försvarspolitisk talesman för KDU. Läs hela artikeln i Borås tidning, här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s