Debatt i Älmhult

Debatt i Älmhult

Igår besökte undertecknad Älmhult för att representera Kristdemokraterna och diskutera och debattera EU-politik. Mitt fokus låg på att vi behövde mer etik och moral i Europaparlamentet.

Under de två debatterna försökte jag framhålla flera saker. Det första var att vi Kristdemokrater är EU-vänner på så sätt att vi ser EU som nödvändigt för att bevara freden, motarbeta internationell kriminalitet, pedofilnätverk och miljöproblem. Men på samma gång är vi högst oroade över utvecklingen mot ett klåfingrigt, drog- och prostitutionsliberalt och korrupt EU och jag underströk flera gånger att detta berodde på bristen på tydliga gränser mellan rätt och fel.

En annan sak som jag också försökte understryka var att vi Kristdemokrater anser att vi har ett gemensamt ansvar att förvalta den miljö, kultur och ekonomi som vi har ärvt av våra förfäder och en gång ska lämna över till våra barn. När det kom till miljöpolitiken så framförde jag å det tydligaste att vi Kristdemokrater skiljde oss ganska tydligt på en punkt från Miljöpartiets tolkning av förvaltarskapstanken. Denna skillnad låg i att vi inte såg någon naturlig motsättning mellan tillväxt och miljöhänsyn. PÅ den sista debatten var det här ett område där det hettade till lite mellan undertecknad och miljöpartiet då de påstod att vi inte hade några reella lösningar och att vi ville dumpa över problemen på andra länder. Jag kontrade med att den lösningen som han sågade efter fotknölarna skulle innebära ett minskat koldioxidutsläpp med ca 30% inom EU, att vi givetvis måste hjälpa outvecklade länder att utveckla miljövänlig teknik. Vidare påpekade jag att det är tämligen oseriöst att sitta och slänga med massa ouppnåeliga nivåer som i realiteten skulle innebära att vi skulle tvingas åka häst och vagn i Sverige.

Slutligen hördes jag mycket när det kom till frågor kring Dublinfördraget och EU:s gemensamma ansvar att föra en ansvarsfull, kontrollerad och medmänsklig flykting- och invandringspolitik. Här underströk jag flera gånger att vi Kristdemokrater aldrig skulle tillåta en politik som gjorde att familjer splittrades.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s