Kommentar till valresultatet

Vänner, jag sitter i dagsläget på min kammare efter att kommit hem ifrån Allianen i Kalmars valvaka. Det glädjer mig att vi tack vare hårt och gediget arbete har fått behålla vårt mandat i Europaparlamentet.

Jag vill i denna stund tacka alla som har varit ute dag och natt och delat ut valsedlar, valfoldrar, valkuvert, satt upp valplakat, tagit debatter och skrivit artiklar. Några personer som jag framförallt vill lyfta fram och salutera för sitt hårda arbete med att få ut valinformation här i Kalmar kommun, är trotjänaren Karl-Gustav Kyrk och KDU:s vice distriktsordförande Fredrik Sjömar.

Vi kan nu i dagsläget konstatera att vi i Kalmar kommun hade fler som valde att lägga sin röst på Kristdemokraterna än rikssnittet. I Kalmar kommun valde hela 5,4 % att lägga sin röst på Kristdemokraterna och ser vi på Kalmar län i sin helhet så låg den siffran på 6,2%, vilket kan jämföras med valresultatet på 4,7%.

Slutligen vill jag även gratulera vårt kristdemokratiska systerparti i Finland som äntligen får ta plats i Europaparlamentet, något som kan innebära mycket för deras resultat i nästa riksdagsval.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s