Vänstermajoritetens skattehöjning – Budget 2009(2)

Under budgetdebatten och debatten som har föregått fullmäktigemötet har vänstermajoriteten attackerat oss i oppositionen för att vi i vårt förslag utgår ifrån den realitet som vi lever i. I den realiteten är vänstermajoritetens skattehöjning ett faktum, detta har vi fått kritik för då vi tidigare varit emot den.

Den nakna sanningen ser ut på följande sätt. Ja vi tvingas acceptera majoritetens skattehöjning på grund av att finanskrisen nu har slagit hårdare än när vi tidigare motsatte oss en höjning. Hade dock en genomlysning av den kommunala organisationen gjorts – för att utröna vad som kan effektiviseras och strömlinjeformas – när ett minusresultat först dök upp så hade vi idag inte haft den här diskussionen. När det var ett faktum att Kalmar kommuns budget såg väldigt dålig ut inledde majoritetens och oppositionen ett samförstånds-samarbete, detta valde majoriteten sen att bryta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s