Skrota timledarreformen – Budget 2009(4)

En sak som Vänstermajoriteten älskar att göra i debatten är att angripa andra partier för att dessa skulle överge sina kärnfrågor. Alliansen angrips framförallt för att vi skulle komma med gamla och unkna Idéer och centern i synnerhet angrips för att inte bry sig om landsbygden. Istället för att se på verkligheten så som den är. Den så kallade timledarreformen har utgjort ett stort problem i Södermöres strävan med fler frivilligarbetande föräldrar på våra mötesplatser och fritidsgårdar. Vänsterpartiet hävdar att timledarreformen skulle vara viktig för att det är en garant för att det på fritidsgårdarna alltid skulle finnas kompetent personal.

Detta är givetvis strunt, vem som helst kan gå en utbildning. En utbildning är tyvärr på inget sätt en garant för att personen är professionell och lämpad att jobba med barn och ungdomar. I Södermöre har vi dock inga problem med detta, vi har oerhört kompetens personal på våra fritidsgårdar. Men vi tror att föräldragenerationen är viktig för barnen. Vi skulle därför vilja göra det möjligt för fler föräldrar och frivilliga att hjälpa till, därför måste vi inse att denna (ursäkta språket) skitreform utgör ett problem och måste tas bort, för att kanske i framtiden återkomma i annan form.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s