Välkommen till Kristdemokraterna Roland Utbult

Häromdagen stod det klart att folkpartisten och musikern Roland Utbult lämnar Folkpartiet till förmån för Kristdemokraterna. Vi hälsar Roland hjärtligt välkomna till partiet och hoppas att han kommer att känna sig välkommen.

Några frågor som fick Utbult att ta steget var enligt honom själv hans syn på familjen som basen i samhället, avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer(tidigare en FP- fråga som kommit att överges) samt hans syn på vigeselrätten och äktenskapet som helgat för en man och en kvinna.

”Många väljare byter parti flera gånger. Att jag byter parti en gång kan inte vara en så sensationell sak. Det är viktigt för mig att följa min övertygelse. Jag utgår från mina kristna värderingar och faktum är att det numera bara finns ett parti, som hämtar sina grundvärderingar i den kristna idétraditionen. I Folkpartiet hade frisinnet en stor betydelse fram till 1970-talet, men har det inte på samma sätt längre”. Säger Roland Utbult och citerar avslutningsvis den gamle konservative politikern Winston Churchill: ”En del byter åsikter för sitt partis skull och andra byter parti för sina åsikters skull.”

Läs en längre intervju hos tidningen Dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s