Man ska inte skrika varg

I skrivande stund har då slutligen rättegången mot Anna Odell inletts. Hon står anklagad för bland annat falskt larm, våldsamt motstånd och oredligt förfarande.

Själva problemet med hennes ”konstprojekt” är enligt mig två ting. För det första det faktum att hon ”skriker varg” och därmed riskerar att inte bara drar tid och pengar från verkligt behövande, utan riskerar också att bidra till att människor som verkligen behöver hjälp inte blir tagna på allvar i än högre utsträckning än idag. Hur många föräldrar har till exempel inte förklarat för sina barn att man aldrig får ringa SOS om det inte är på riktigt eller låtsas att man håller på att drunkna om så inte är fallet. Detta är uppenbarligen inget som Odell har hört och tagit till sig. För det andra måste man ställa sig frågan om vad som helst kan kallas konst. Var det konst när Folkfronten kastade Toblerone på Mona Sahlin på första maj? Var det konst när en man kastade en tårta på kungen? Var det konst när en ”reporter” sprutade vatten på statsministern (men som lika väl hade kunnat vara syra). Var det konst när några ungar här i Kalmar busringde in ett bombhot härom året?

Enligt Odells ”moderna”, kulturradikala och godtyckliga tolkning av vad som är konst så är ju nämligen allt som man vill konst. Vilket följdaktningen leder till att inget är konst.

Publicerad i Barometern 28/08/2009

Annonser

En reaktion på ”Man ska inte skrika varg

  1. Håller helt och fullt med dig Christopher. Det tragiska är att ”konstnärerna” som håller på med massa trams ofta får stora bidrag för det också, bidrag som vi skattebetalare får bekosta.

    När det gäller Folkfrontens tobleroneaktion så tycker jag inte att det var konst utan snarare ett roligt politiskt inlägg 😉 Trots allt så är det synd att säga att Mona har rent mjöl i påsen med hennes bakgrund.

    Det är svårt att påstå att inte filmen är humor i alla fall: =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s