Rättvisa har skipats idag

Nyss hemkommen ifrån fullmäktige var det ikväll dags att fira med mat, Cola och några avsnitt American dad. Idag skipades nämligen rättvisan och Anna Odell blev dömd till dagsböter på sammanlagt 2 500 kronor för våldsamt motstånd och oredligt förfarande (även om det milda straffet är ett skämt).

Som någon sorts ursäkt säger Odell: ”Det finns journalister och humorprogram som har gjort liknande saker, och de har inte dömts.” Precis min mening, det är just därför som domen är så viktig. Enligt den romerska rättsprincip som präglar Sverige och hela västerlandet så skall ”rättvisan vara blind”, lagen ska alltså gälla lika för alla. Våldsamt motstånd anses i vanligt fall var ett hyfsat allvarligt brott och då bör personen i fråga straffas utifrån det, även om förövaren råkar vara journalist eller konststudent.

Överraskande och högst oroande håller dock inte Centerpartiets landstingsråd Christer Jonsson med om detta. Jonsson anser att Odells ”konstverk” har inneburit en så stor samhällsnytta att hennes aktion var motiverad och hon därför borde ha friats. Målet helgar tydligen medlen i Jonssons ögon. Den samhällsnytta som hennes lagbrott har utgjort skulle enligt Jonsson vara att hon frilade problemen i den psykiatriska vården. Jag köper inte Jonssons resonemang men av ren nyfikenhet har jag i alla fall frågat Jonsson om vilka problem han åsyftar. Skulle det till exempel vara ett problem att personalen handlade på ett föredömligt sätt?

Läs även.

Annonser

2 reaktioner på ”Rättvisa har skipats idag

  1. Se där,se där.. rättvisa kan alltså ske.

    Jag blir bara lite skeptisk HUR det firades, men men..

    Fortsätt ge oss goda nyheter Dywik.

    Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s