Nyheter på bloggen 2009-09-08 – Kommunismens brott mot mänskligheten

Lennart Sacredeus

Under förr förra vecka hade jag ledigt, vilket i realiteten tyvärr betyder att jag hade fullt upp. Efter en sommar utan i princip någon ledighet och nu en vecka full med möten och föreläsningar avslutades veckan med en kryssning till Polen. Det var en perfekt knorr på sommaren, några goda vänner och så något varje redig smålänning som mig själv kan uppskatta, fin mat och dryck till en billig penning (en sparad krona är en tjänad krona). Detta gjorde tyvärr också att jag inte hann lägga upp det tänkta tipset av artikel för den veckan, så den kommer istället nu vilket faktiskt passar bättre.

Den föreläsning som jag besökte under förr förra veckan berörde nämligen den artikeln som jag hade tänkt tipsa om. Det var en föreläsning på Kalmar stadsbibliotek med den trevliga Lundaprofessorn Kristian Gerner om livet i kommunismens Sovjet, som en del i Levande historias upplysningskampanj om brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer.

Dagens tips är nämligen artikeln Uppmärksamma kommunisternas och islamisternas religiösa rensning skriven av ingen mindre än Kristdemokraternas mest kryssade riksdagsman, Lennart Sacredeus från Mora, ursprungligen bördig från Torsås söder om Kalmar.

Jag kommer att dröja mig kvar vid själva upplysningskampanjen ett tag. Själva upplysningskampanjen har nämligen varit ganska omdebatterad. Vissa hävdar att den inte är tillräckligt omfattande, kommunismen har trots allt sammanlagt över 100 miljoner människoliv på sitt samvete. Vissa, både ifrån höger- och vänsterhåll hävdar av olika skäl att det är fel med denna typ av ”propagandakampanjer” då man istället borde satsa på att höja kvalitén på grundskolans historieundervisning. Jag kan till viss del hålla med om att det i princip är fel att bara informera om några få totalitära rörelser och bara några utvalda folkmord och inte alla. Men när vi talar om kommunismen så är det, likt Kristian Gerner sade en rörelse som fortfarande attraherar människor och min fasta övertygelse är att skolans bristfälliga undervisning är en av huvudanledningarna till detta. Detta måste åtgärdas snarast.

Jag sitter här just nu och tittar på upplysningskampanjen om Brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer. Märk orden, det står inte Kommunismens brott mot mänskligheten utan Brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer. Trotts att man nu äntligen lyckades köra över vänsterpartiet i frågan och upplyser om det hela, så vågar man fortfarande inte ta steget fullt ut och analysera kommunismen som ideologi. Fortfarande tycks det finns kvar någon sorts tanke hos folk om att kommunismen i grund och botten är en god tanke men att den bara har utnyttjats. Tillåt mig rent ut sagt spotta på detta fullständiga hån mot alla miljoner som har mördats för att de tillhörde fel grupp människor, hade fel åsikter, fel jobb eller såg ut på ett sätt som inte passade in i det kommunistiska drömsamhället. Folk brukar hävda att det är en fin tanke att alla ska ha det lika. Nej, det är inte en fin tanke, det är en idiotisk tanke som visar att man aldrig var varit ute i verkligheten. Alla är inte lika, alla har inte lika förutsättningar, behov eller drömmar. Det räcker att en enda person avviker från den utopiska föreställningen om hur människor ska vara i ett kommunistiskt samhälle så har hela utopi fallerat.

Fråga jag vill ställa till regeringen är: var är diskussionerna om faran med utopiskt tänkande, kollektivistiskt tänkande, för stor statsapparat, bristen på maktdelning, inskränkandet av yttrandefriheten och framförallt hotet från dagens kommunistiska organisationer och partier?

Vi talar gärna om missförhållanden och extrema politiker i förr i tiden och i andra länder men vad vi inte talar om är att om vänsterkartellen vinner nästa val så får vi en minister som så sent som i slutet av 2005 kallade sig kommunist. Faktum är att han efter det inte ens tar avstånd från kommunismen utan enbart upphört att kalla sig kommunist av taktiska skäl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s