Äntligen tar Hägglund bladet ifrån munnen

Göran Hägglund

Igår kunde ni läsa en fantastiskt klockren artikel av vår kära partiledare Göran Hägglund. Äntligen börjar Hägglund komma igång och driva den politiken som vi hoppades på när han tillträdde.

I gårdagens DN debatt skriver Hägglund om den allt växande klyfta som finns mellan etablissemanget och vanligt folk. Han talar om hur kulturvänstern hånar och bespottar ”Svensson-livet”, om jämställdhetsombudsmän som hävdar att svenska män (och kvinnors) kvinnosyn kan liknas vid talibanernas. Man kan inte annat än älska en politiker som äntligen vågar ta blad ifrån mun och påpeka det läskiga i utvecklingen. Alla vill inte slå sönder skyltfönster, kasta sten mot polisen eller skapa ”konst” vars enda syfte är att provocera. Vissa människor, vanligt folk vill få titta på en vacker målning utan att bli beskylld för en fascistoida konstsyn eller nått annat dumt. De flest vill bara få ihop sin familjs livspussel och bara leva utan konstiga pålagor som saknar all förankring i verkligheten.

”I snart sagt varje hörn av Sverige har man börjat syna om förhållandena är ideologiskt riktiga; det skall undervisas, klandras och dirigeras. Ytterst handlar det om att folk har rätt att slippa bli besvärade av den politiska makten av den enda anledningen att de är vanliga.”

”Sveriges radikala elit har kommit att bli den nya överheten. De som under flagg av att företräda minsta lilla påfunna rättviseanspråk har satt upp ett formidabelt minfält av ideologiska teorier, där konstruktioner, kategorier och förtryckarstrukturer ligger om vartannat. Den ena idén mer akademiskt tillskruvad än den andra och allt med udden ytterst riktad mot vanligt folks sätt att vara”.

Men varför hålla till godo med några lösryckta citat, även om det är ovanligt bra citat. Läs hela artikeln, glädjes och glöm inte att det är Kristdemokraterna du ska lägga din röst på om ett år.

Annonser

En reaktion på ”Äntligen tar Hägglund bladet ifrån munnen

  1. Ifrågavarande debattinlägg illustrerar tydligt de förslappande och fördummande tankestrukturer som dominerar den konservativa högern.

    Att begagna sig av ett kritiskt förhållningssätt till de diskurser som konstituerar samhällsstrukturen, dess institutioner och i förlängningen den enskilda individen kan ju inte vara annat än skadligt? ELLER?

    Vad jag övergripande vill få sagt (ursäkta rörigheten i min argumentation) är att du, och otalet andra indoktrinerade kommunitarister och kulturkonservativa dogmatiker lever bakom en okunnighetens slöja. Ni är alla fullkomligt oförmögna att hantera er samtid och de strukturer som omger densamma! När ska ni vakna upp? När ska ni förstå att de värderingar ni grundläggande advocerar inte är naturgivna?

    Kärnfamilj, dikotomin mellan manliga och kvinnliga (sociala) attribut är samtliga konstruktioner. Fenomen som utvecklats och befästs av maktfullkomliga institutioner med agenda att bibehålla och befästa sin maktposition.

    Du hyllar ett slarvigt författat debattinlägg där Hägglund inte ens har den goda smaken att för ett ögonblick bemöda sig med att formulera en klarlagd operationalisering över vad det innebär att vara ”vanlig”. I kristdemokratisk terminologi kan vi emellertid ana vad det rör sig om. Och en tänkbar effekt av den politik ni önskar bedriva kan inte resultera i annat än frihetsstympanden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s