Mandatfördelningen i Kalmars samfällda kyrkofullmäktige.

Jag sitter just nu och tittar på det preliminära valresultatet till Kalmars samfällda kyrkofullmäktige. Partipolitiskt obundna i svenska kyrkan ligger för tillfället på 16 mandat, Borgerlig samling ligger på 10 mandat och Socialdemokraterna ligger 9 mandat.

Det intressanta just nu är hur valresultatet kommer att påverka arbetet i kyrkofullmäktige. Kommer de borgerlig och Socialdemokraterna åter igen bilda en bred koalition mot de partipolitiskt obundna eller kommer någon av de politiska grupperingarna istället samarbeta med POSK?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s