Manifestation mot trafficking

Säg nej till prostitution och trafficking

Under FN-dagen, lördagen den 24:e oktober anordnade Kalmar kommun en manifestation mot trafficking. Flertalet politiska partier slöt upp och stod eniga mot vår dags slaveri, trafficking. Vänsterpartiet, Moderaterna och Socialdemokraterna talade alla klokt och föreslog mängder av åtgärder för att motarbeta prostitution och trafficking (även om (S) får stå själva i sitt vurm för Lisabonnfördraget). Även Kristdemokraterna hade en talare i form av undertecknande. Det var inte ett särskilt långt tal. Jag uttryckte min glädje av att vi kunde stå här eniga i denna viktiga fråga. Sen talde jag om syskonskapstanken, tanken om att man ska behandla andra människor gott och att vi alla har ett moraliskt ansvar för varandra, oavsett om vi bor grannar med varandra eller på andra sidan jorden. Jag talade om att behandla andra som man själv skulle vilja bli behandlad, att inte glömma bort att det är en halv miljon av Europas befolkning som är drabbade direkt eller indirekt av trafficking och att trafficking därför inte är ett fenomen som uteslutande drabbar de som bor på andra sidan jorden, utan också oss i Sverige.

Det kan vara någon i vår familj eller kanske rent utav våra barn som drabbas.

Kalmar mot traffickingKöparna lurar sig själva...

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s