Fullmäktige med info kring Linnéuniversitetet

Gårdagens fullmäktige inleddes med information om Linneuniversitetet med bland annat ordföranden för Linneuniversitetet Stephen Hwang och studentkårens ordförande Charlie Bjurström. Wang talade om att studiemiljön spelar en avgörande roll för studenterna och talade sig varm för nybyggnationer av ett mer samlat campus i Kalmar. Bjurström upplyste om att studentkåren som sådan inte hade någon åsikt om vilket förslag på campus som vore att föredraga men klart var att de inte var nöjda med dagens lokaler. Tyvärr kunde Bjurström inte helt hålla sig till ämnet, utan passade även på att beklaga sig över kårobligatoriets avskaffandes och menade att detta nu skulle minska studentkårens förmåga att verka bevakande av kvaliteten på utbildningen och studiemiljön.

Att studentkårens ordförande har en sådan liten tron på sin och studentkårens egen förmåga är bara ledsamt. Jag är medlem i Kristdemokraterna för att jag tycker att Kristdemokraterna driver en bra politik och därför vill stödja detta. Om vi i Sverige hade ett system där man tvångsansluter människor till mitt eller andra partier för att stärka partiernas inflytande, ja då hade jag inte beklagat mig över avskaffandet av ett sådant system.

Även studenter förtjänar valfriheten att själva välja vilka föreningar de ska vara med i och skänka sina pengar till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s