Debatten kring Linnéuniversitetet

Debatten är nu i full gång kring placeringen av Linneuniversitetet. Socialdemokraterna och Moderaterna har yrkat bifall på kommunstyrelsens förslag medan vi Kristdemokrater tillsammans med Centerpartiet och Folkpartiet reserverar oss till förmån för ett förslag som inte låser sig fast vid en framtida placering vid just Ölandskajen, Elevatorkajen eller Malmen.

I det första förslaget som presenterades av den ansvariga styrgruppen var det många av oss som blev chockade då endast Ölandskajen och Elevatorkajen nämndes medan Malmen helt och hållet utelämnades. Efter studenter som har klagat och åtskilliga insändare, debattartiklar och diskussioner mellan de olika partierna presenterades nu ett förslag då även Malmen fanns med.

Kristdemokraternas vice gruppledare Folke Fagerlund talar i frågan

Vi i KD, C och FP tycker dock inte att det räcker, det vi bygger nu ska inte stå i några år utan för lång tid framåt. När en utredning nu skall göras så vill vi att den görs ordentligt och att platser som Brofästet, Kalmar nyckel också tas med i beräkningarna, en lokalisering som uppfyller de uppsatta huvudkriterierna: sjönära, kommunikationsnära och stadsnära. Min personliga favoritplacering är dock Malmen och en utveckling där skulle vara att föredra.

Några saker som också kan vara intressant att känna till för er som inte är närvarande här är att åsikterna kring placeringen skär sig genom partierna och det har även varit Socialdemokrater och Sverigedemokrater som varit inne på vår linje ( i Socialdemokraternas fall var det inget som märktes av vid själva omröstningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s