Gemenskap, förståelse och kärlek


Julen närmar sig för varje dag som går, snön ligger som ett gnistrande täcke över skogar, vägar och hus. I skolorna har barnen har gått i sina luciatåg, ljusstakarna eller stjärnorna är på plats i fönstren. Hemma har granen klätts, pepparkakorna har bakats och avnjuts tillsammans med lite glögg.

Men tyvärr finns det i Sverige människor som vill stoppa firandet av denna vackra högtid för att den enligt dem, kränker människor som inte firar jul. Att det skulle vara kränkande är givetvis ren strunt. Varför skulle det vara kränkande för en muslim (som uppmanas att besöka kyrkan om en moské ej finns tillgänglig) eller en buddist (som får fira alla möjliga högtider så länge som de fokuserar på kärlek och medkänsla)? Vad det egentligen handlar om är att dessa människor, kulturradikaler, har en total avsaknad av respekt för våra underbara traditioner. De ser inget som helst värde i vårt kulturarv och vår historia och vill utplåna varje spår av gemensamma traditioner.

Det som är läskigaste med dessa människor är att de i sina attacker, allt för ofta försöker pådyvla svenska folket att framförallt muslimer känner sig kränka av att det finns kristna traditioner i Sverige. De försöker vända olika religiösa grupper mot varandra lagom till en högtid som trots allt handlar om en ny chans att skapa ett samhälle där gemenskap, förståelse och kärlek är centralt. Låt inte kulturradikalerna vinna, fira julen så som den sig bör – traditionellt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s