God Jul och Gott Nytt 2010

I skrivande stund ligger snön som ett gnistrande vitt täcke på våra hustak,träd och vägar. Skolorna är stängda och barnen har gått i sina luciatåg, i alla fönster lyser ljusstakar och stjärnorna. Hemma har granen klätts, pepparkakorna har bakats. Julaftonen är här med den mysiga stämningen, den goda julmaten, de vackra sångerna och inte att förglömma Kalle Anka.

Jul- och nyårsfirandet är två av de äldsta traditionerna i vårt land med mer än 1000-åriga anor. Dessa traditioner handlar för de flesta om gemenskap, att träffa sina nära och kära. Men det finns ett djupare budskap, nämligen om att få en ny chans. En chans att ändra på dåliga mönster eller anamma en ny livsstil, något som absolut inte är det lättaste, men bättre en liten förändring än ingen alls.

Ta chansen, låt 2010 bli ett rikare år, inte rent materiellt utan rikt på lyckliga stunder med vänner och familj. Det är möjligt att ha det mysigt året om, inte bara vid vårt lands storhelger. Många i dagens Sverige mår dåligt över att det är så mycket man vill göra med sina familjer som man inte har råd med. Men att ha kul med familj och vänner behöver inte kosta mycket. Mina tips för nästa år är att försöka äta fler måltider tillsammans, spela sällskapsspel, åk skridskor på närmsta is, åk pulka, grilla korv och dricka varm choklad. Att ha råd att åka utomlands på semester eller ha den nyaste storbilds-TV: s betyder inte att familjen blir lyckligare. Att däremot ta sig tid, göra saker tillsammans, att finnas där och vara behövd gör en person lycklig.

Med dessa ord vill jag önska nya och gamla väljare, sympatisörer och alla andra en riktigt, riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År.

/Christopher Dywik
Vice ordförande för Kristdemokraterna i Kalmar

En reaktion på ”God Jul och Gott Nytt 2010

  1. Christopher

    Tack för en bra blogg. Det går ibland att läsa om människor som attackerar vårt lans traditioner pga att det skulle vara kränkande för en del. Jag har dock aldrig själv läst eller hört någon kritisera bruket av traditioner som ex julfirandet. Har du några exempel, ex någons blogg el dyl? Vore bara intressant att försöka förstå hur de tänker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s