I fädernas spår för framtids segrar

Under Kristdemokraternas kommun och landstingspolitiska dagar samtalade jag som hastigast med partiets skattepolitiske talesperson Lennart Sacrédeus från Mora (bördig Torsås, Kalmar län). Han nämnde då att han låg i hårdträning till nått nordiskt längdskidåkningslopp. Jag har nu kommit till klarhet med vad det hela handlade om Nordiska parlamentsmästerskapet där parlamentariker ifrån brödrafolken Norge och Finland i år i tävlar mot varandra på de nio sista kilometrarna från Eldris till Mora i Vasaloppspåret. På eftermiddagen blir det sprintstafett vid Moraparken mellan de olika ländernas deltagare.

Totalt deltar 36 herrar och 26 damer, varav åtta svenska riksdagsledamöter i herrklassen och tre i damklassen. Kända idrottare bland de nordiska parlamentarikerna är Finlands tidigare OS-medaljörer Juha Mieto, numera riksdagsman för det finska centerpartiet, och Marjo Matikainen-Kallström, numera riksdagskvinna för liberalkonservativa Samlingspartiet.

Avslutningsvis informerar Sacrédeus på sin blogg att frånvaron av danska representanter inte har någonting att göra med att Gustav Vasa jagade bort danskarna ifrån Sverige. Även om tävlingen i sig handlar om förbrödring så kan jag som längdskidåkare inte låta bli att avslutningsvis önskar Lennart lycka till att visa norrbaggarna och mumintrollen vilka av de nordiska folken som ska visa var skåpet ska stå:)


Rapport från loppet

Jag kan såhär efteråt rapportera att Lennart, som enda kristdemokrat i Nordiska parlamentmästerskapet på skidor avverkade 9 km från Eldris till Mora på 55 min. Vilket gav en 14:e plats i klassen 50-59, av 14 deltagare.

Lennart tillägger dock, som alltid med glimten i ögat: att han som boende i Mora, och därmed delvis värd kände att det hade varit orättvist och skulle ha visat på en bristande gästfrihet från hans sida om han skulle ha tränga sig före någon av de tillresta gästerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s