Incest – nej tack!

Under dagen nåddes jag av nyheten att den Socialdemokratiska riksdagsledamoten Monica Green vill legalisera incest. Jag som kristdemokrat anser att det faktiskt finns vissa saker som är fel och andra som är rätt. Det är egentligen inte klokt att man ska behöva säga det, men att legalisera incest är fel!

Det behövs verkligen mer sunt förnuft i riksdagen.

Annonser

6 reaktioner på ”Incest – nej tack!

 1. Ja, vad säger man om detta? Med denna tunga argumentation kan man tro att det är en SD-blogg. Att bara kasta ur sig ”detta är rätt”, ”detta är fel”. Men viss vill man inte få med sig tänkande varelser fungerar det ju bra. Man kan likställa det med hunduppfostran ungefär.

  Varför skulle det inte vara lagligt? Incest i sig, själva handlingen mellan samtyckande vuxna (som artikeln handlar om) har ju faktiskt ingen annan med att göra förutom de två som var sugna på att ha sex. Det enda som skulle vara problematiskt är ju eventuell avkomma. Men som tidigare kommentarer belyst är ju det ett problem som man enkelt kan lösa på annat sätt. Andra sätt som gör att människan är fri att välja sitt liv, sitt öde. Lagstiftningen är förlegad och bör ses över.

  Eller förlåt, du skrev ju: ”Det är egentligen inte klokt att man ska behöva säga det, men att legalisera incest är fel!”. Med detta argument inser jag att jag har fel (ironi, obs, bara sista stycket).

 2. Precis som Dywik så anser jag att incest är fel, också rent moraliskt. Men den största anledningen till att incest skall vara förbjudet är risken för svåra skador för barn som föds genom sådan verksamhet. Linnea här ovanför tycker, om jag förstår henne rätt, att det borde vara tillåtet så länge man inte får barn. Monica Green har också sagt att hon anser detta. En sådan argumentation håller inte. Det vore absurt att göra det lagligt så länge man inte får barn. Vad händer i så fall vid graviditet som är oplanerad. Ska det vara lagligt så länge man inte planerat att bli gravid vid incesten? Hur bevisar man det? Det är faktiskt helt absurt.
  Nej. Lite sunt förnuft tack.

 3. i en alltmer sekulariserad värld som tappat sina värderingar ökar risken för både exteremism,att människor blir vilsna och inte vågar visa cevilkurrage,respekten för lag och rätt urholkas och demokratin försvinner

  Vad är det för fel på Bergspredikan ( Matt:kap. 5-7)?

  Den Gyllene Regeln Matt. 7:12
  Med den som ledstjärna i ett samhälle skapar man ju en god värld
  Den är ju dessutom religionsöverskridande

 4. Jag antar att båda dessa tidigare inläggare inte har något emot att döttrar och söner brukar samlag, och i detta töcken av jämnställdhet och okränkbart människovärde så tycker jag det faller på sin plats med moral och etik. Vissa avskyr dessa påståenden , vissa inte . men vad är rätt och fel mån tro? Normerna av idag blir mer och mer lustiga. homosexlagar, tidelag som legaliserad rätt, bigami, och nu verkar incestioösa inslag i vår värld vara något helt ok. vad är ok numera , vad är inte!! vad är onormalt , vad är inte!
  Jag är inte gammal och tänker inte så heller, men den moral jag har säger till mig att dessa ting inte är av den art att de går att brukas, varken mer eller mindre. westergren (svp)

 5. Jag ser att du efterlyser mer förnuft. Att resonera förnuftigt innebär att man underbygger tyckanden med ordentliga argument. Kan man kanske få höra ett argument till VARFÖR incest (mellan samtyckande vuxna) enligt dig – och lagboken – är fel?

  Risken för genetiska fosterskador är lika med noll vid homosexuella incest-relationer. Detsamma gäller heterosexuellt incest-sex där den ene är steril. Din argumentation bör med andra ord även förklara varför
  dessa (och liknande) typer av sexuella relationer ska vara förbjudna…

  Att tycka saker är lätt, men vill man bli tagen på allvar så krävs även att man kan argumentera för sin sak! Frivilligt incest är antagligen ovanligt. Antagligen är det också många gånger olämpligt. Men varför olagligt?

 6. jag anser att ett sexuellt förållande mellan två personer som delar liknande gener me uppvuxna i olika hushåll,ska har rätt att vara tillsammans om de är myndiga och inte tänker skaffa biologiska barn ihop. Det som jag ser som den stora fördelen med den lagen är att minderåriga som blir sexuellt utnyttjade av en familjemedlem kan få ett längre straff och för att inte barn ska födas med allvarliga kromosomfel. För inte att tala om den psykiska påfrestningen barnen skulle utsättas för i skolåldern.

  Men om två personer som aldrig träffats tidigare blir föräälskade, flyttar ihop och upptäcker sedan att de är t.ex. halvsyskon. Har inte alla rätt till att kärlek och att få leva med vem man vill. Jag menar de ar inte gjort något fel, de skadar inte någon (så länge de inte har barn). Då kan jag inte förstå varför man ska straffas för att man älskar någon. Har ni aldrig hört uttrycket ”att älska kan aldrig vara fel”??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s