Nordea+Nord Stream=sant

Många av er kommer säkert ihåg Nord Stream, den ryska gaskabeln som ska dras bara några kilometer från Gotland. Ni kanske rent av drar er till minnes att Sverige, trots att man hade otaliga synpunkter på dragningen ur miljö-, säkerhet-, energi- och försvarsskäl, slutligen tvingades accepterade gasledningen med hänvisning till internationell rätt.

Nu har jag precis nåtts av nyheten att Nordea har beslutat att ställa upp som finansiär bakom detta ryska statsledningens maktinstrument. Inte hört talas om det här? Nej det hade jag inte heller fören KDU:s förbundsordförande Charlie Weimers uppmärksammade det hela på sin blogg (svensk media verkar inte finna det hela ens anmärkningsvärt).

Riktigt riktigt dåligt för Sverige, och staten bekostar det hela. Dags att knyta nävarna i fickan eller dags att säga ifrån?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s