Pekpinnar är inte vad familjerna behöver

För att samhället ska fungera är det nödvändigt att familjerna mår bra. Familjer ser olika ut och har olika förutsättningar och behov. Socialdemokraterna och kommunisterna har länge eldat upp sig mot att familjer själva ska få bestämma hur de delar föräldraförsäkringen. I helgen gav Miljöpartiet äntligen ett tydligt besked om att även dem vill in och peta och styra över föräldrars familjeliv.
 
Förmynderiet av familjer måste upphöra, det måste bli lättare att själva planera sin vardag. Det är föräldrarna, inte staten som ska bestämma hur föräldraförsäkringen ska delas. Familjen behöver mer stöd och mindre pekpinnar.
 
Christopher Dywik
Kommunfullmäktigekandidat (KD)Kalmar Kommun

(Publicerad i Ölandsbladet 12/5 och Kalmar länstidning 14/5)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s