Yrkesrollens svårigheter

För några månader sedan besökte några personer från SvP, Kalmar länsmuseum där jag arbetar som bland annat museivärd och guide. De gick, tillsammans med flera andra besökare, med på en av de gratis guidningar som museet erbjuder på helgerna.

Häromdagen blev jag uppmärksammad på att dessa hade gjort en recension av sitt besök på sin hemsida. Bland de bilder som förekom i denna förekom bland annat en bild där undertecknad syntes tala om förlisningen av regalskeppet Kronan. Trots att jag då var iklädd min yrkesroll så är jag till syvene och sidst också en politisk motståndare, som dessutom har skrivit flera artiklar om dem, så det kändes givetvis olustigt att finnas på bild där. Jag kontaktade därför SvP och bad dem ta bort bilden, vilket de också mycket snabbt gjorde. Faktum är att jag faktiskt blev positivt överraskad över hur snabbt de åtgärdade detta, men å andra sidan så vill de väl knappast ”göra reklam” för en hemsk demokrat som propagerar för klassiska svenska kristna värden. Som betonar människans lika och okränkbara värde och som lär oss att vi ska vara storsinta, hjälpa människor i nöd och behandla andra människor som vi själva vill bli behandlade. Vilket för mig bland annat har gett sig i uttryck i ett stöd till att Sverige ska hjälpa till vid internationellt katastrofer och fredsbevarande och -framtvingande insatser, men också genom en generös och human flyktingpolitik för de som inte fått hjälp på hemmaplan.

Vi möts i valrörelsen…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s