Den olyckliga sammansmältningen mellan S och Kalmar kommun

Under dagens kommunfullmäktigesammanträde ställde Jan R Andersson (M) en interpellation till Johan Persson (S) angående sponsring av partier. Detta gjordes med bakgrund av att Socialdemokraterna i Funkabo och det kommunala bolaget Kalmar energi tillsammans arrangerade ett Valborgsfirande i år.

Johan Persson som ibland tycks ta saker och ting väldigt personligt svarade med att attackera Jan R Andersson för att Moderaternas Kalmarkrets hade ansökt om att låna Kalmarsalen för ett evenemang som senare visade sig vara Moderaternas förbundsstämma (och det var Moderaterna i Kalmar län som bjöd in till detta). Även om det förvisso inte är något konstigt att avdelningar står som värd och arrangör för evenemang i sin egen stad så kan vi konstatera att två fel inte gör ett rätt.

Låt oss anta att det var fel gjort av Moderaterna i Kalmar att arrangera en förbundsstämma på det sätt som det gjorts på. Men det gör ju det faktiskt inte till mindre kontroversiellt att ett kommunalt bolag där ordföranden är socialdemokrat sponsrar Socialdemokraternas valborgsfirande. Det är mycket oroande när ett parti och en kommunal organisation smälter samman allt mer på samma sätt som det är ett problem om staten och ett parti växer ihop.

Funkabos S-förening Annika Brodin är dock tydligare än Johan persson med vad hon tycker. Hon menar på att det är konstigt att det kritiseras att Kalmar energi (kommunalt bolag) sponsrar Socialdemokraternas valborgsfirande för att det tidigare inte har kritiserats när de arrangerade tillsammans med Lions (ideell organisation) och Unga örnar (Socialdemokratisk ”scoutrörelse”)!

Nog sagt…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s