Människovärdet är absolut

Under gårdagen uppmärksammade en av Kalmars KDU: are, (tack Fredrik) mig på att ungdomsstyrelsen har inlett en utredning som kan resultera i att flera av Sveriges religiösa ungdomsförbund kan förlorar sina statsbidrag. Orsaken? Radio-programmet Kaliber i P1 har granskat de religiösa ungdomsförbundens syn på homosexualitet och eftersom vissa av dessa organisationer såg utlevd homosexualitet som en synd så tycks man ha dragit slutsatsen att detta gör att de anser att homosexuella saknar människovärde.

En högst intressant (läs dum) tanke när man tar i beaktning att det var just ifrån kristendomen som tankarna kring ett okränkbart och lika människovärde kom. Människovärdet är absolut i de flesta religioner och bara för att en religion uppmuntrar ett visst beteende och fördömer ett annat så är människorna alltid lika mycket värda. En liknelse ifrån förskolan slog mig: Bara för att ett barn gör något dumt (slår någon tex) så säger man aldrig att barnet är dumt, utan att det han/hon gjorde var dumt, förklarar varför och uppmuntrar barnet att inte göra om det.

Det här bör på intet sätt tolkas som en religiös tolkning av skriften ifrån min sida utan endast ett försök att belysa hur kulturradikalerna åter igen inte bara försöker slå ner på vårt lands religiösa utan i förlängningen också religionsfriheten. Tyck gärna mycket ungdomar, men tyck rätt tycks tankegången vara.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s