Teknikens under eller blunder

I mångt och mycket är dagens teknik bra, men som med allt gott finns också något ont. Dagens teknik gör det till exempel möjligt för oss att hitta mer information (positiv som negativ) om våra politiska företrädare genom bland annat bloggar, hemsidor, Twitter, Facebook osv. Men ibland kan det bli lite fel, en ironisk eller skämtsam bild kan hittas och utan sin kontext framstår den som oseriös eller kanske rent av stötande.

Nej, nu ska jag inte be om ursäkt för någon bild som jag själv medverkar på, även om jag likt alla människor är ofullkomlig och därmed med största sannolikhet både har gjort och sagt saker som jag ångrar. Nej, det jag tänker på just nu är val-siten Valpejl och en av mina politiska motståndare i Miljöpartiet. Personen som jag tänker på heter Jimmy Svensson och kandiderar likt mig till kommunfullmäktige här i Kalmar. På Valpejl får alla som kandiderar till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige eller riksdag svara på frågor om varför man skall rösta på dem, vilka deras viktigaste frågor är samt lite olika personliga frågor.

Ofta försöker ju miljöpartiet profilera sig som ett parti som står över höger/vänster-skalan för att kunna dra till sig väljare ifrån bägge blocken. Men Jimmy markerar tydligt att han är ”klart vänster”, hans politiska förebild är Göran Persson (ni vet han som tillhörde S-högerfalang) och skulle han vara aktiv i ett annat parti så vore det hos de gamla kommunisterna i Vänsterpartiet.

Vänsterkartellens politik må kanske vara allt annat än seriös och de må vara oerhört stötande men kommunister i regeringen, speciellt för alla släktingarna till de 100 miljoner som mördats i kommunismens namn. Men vad är egentligen min poäng med inlägget om Jimmys svar på Valpejl, förutom att hans svar var lite motsägelsefulla? Jo, på presentationsbilden som han har valt har han på sig en tröja med den nazistiska sångerskan Saga.Kalmarbördiga Saga (artistnamn) är ingen okänd artist, i vart fall inte inom den internationella Vit makt-rörelsen och hon borde nog utan svårighet kunna kallas för världsartist efter hennes tolkningar av Ian Stuart Donaldsons låtar.

Ett skämt eller ett ärligt misstag, låt oss hoppas så, annars riskerar Kalmarborna att få sin första eko-fascist i fullmäktige efter höstens val.

Annonser

3 reaktioner på ”Teknikens under eller blunder

  1. Ping: Registrerad på Valpejl «

  2. Ping: Ta ut kompassriktningen mot Martin Andreasson « Martin Andreasson (FP)

  3. Vid något tillfälle hörde jag en liknelse mellan miljöpartiet och en vattenmelon: grön på utsidan, röd på insidan, och med en brun kärna. Det där sista med kärnorna har jag aldrig tyckt stämmer, men nu börjar man ju undra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s