Inställt fullmäktige i Kalmar

Häromdagen informerades vi som sitter i kommunfullmäktige om att det sista mötet innan valet skullen ställas in. Jag minns själv hur konstigt jag tyckte det var att man gör på så sätt då det knappast är mindre att diskutera nu innan valet. Innan jag vet ordet av så går folkpartiet ut och kritiserat vänstermajoriteten med Johan Persson (S) i spetsen för detta, vilket inte är så konstigt då de har lämnat in motioner som enligt svensk lag faktisk skall behandlas!

Det enda problemet är vid denna tidpunkten är att informationen säger att det är kommunstyrelsens presidie som har beslutat om detta, där det även ingår moderater. Ingen tycks kritisera det, vilket jag finner konstigt.

Nu kan man glädjas åt att man aldrig själv stämde in i den ensidiga kritiken av Johan Persson, då han tydligen inte ens är inblandad i beslutet. Beslutet att ställa in kommunfullmäktige har i själva verket tagits av kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff och då tydligen i samråd de med andra partiers företrädare.

Pinsamt må tyckas att tex Barometerns ledarsida inte tar reda på fakta innan man kritisera fel person, men än mer pinsammare är nog Östra Smålands ledarsida som påstår att vi borgerliga låter Barometern göra ”drängtjänst” och sköta valrörelsen åt oss. Som att vi på något sätt kan kontrollera vad Barometerns ledarsida skriver.

Men problemet kvarstår, det är högst opassande att ställa in kommunfullmäktige strax innan ett val, framförallt när det faktiskt finns beslut att behandla. Är de inte färdigbehandlade kan man ju fråga sig varför det ska behöva ta över 4 år innan en motion tas upp?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s