Göran Hägglund på utfrågning ikväll

Jag har precis kollat på SVT 1:s utfrågning av Socialministern, tillika Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund. Bästa kommentaren var när Göran Hägglund förklarar hur han kan gilla jämställdhet men samtidigt inte vill tvångskvotera föräldraförsäkringen utan tycker att det är upp till föräldrarna att själva bestämma. Han sa: ”Jag tycker om sill, men jag tycker inte att det ska vara obligatoriskt att tycka det”.

Tyck till om hur Göran skötte sig på Aftonbladet , just har hela 50.2 % gett Göran 5 st +. Eller så kan du gå in och betygsätta Göran på Expressen, där har just nu hela 70% gett Göran 5 getingar av 5 möjliga.

Annonser

5 reaktioner på ”Göran Hägglund på utfrågning ikväll

 1. göran hägglund sköter sig riktig bra i utfrågningen på svt tycker jag :)och jag gillar också göran hägglunds kommentar ”Jag tycker om sill, men jag tycker inte att det ska vara obligatoriskt att tycka det”. då 🙂

 2. Har läst på om dig, och gilla det jag läser, så det lutar åt ett kryss på dig!!
  En fråga bara: Vad har du för relation till kyrka och tro?

  • Hej Max, tack för din kommentar jag ska göra mitt bästa för att besvara din fråga.

   Svenska kyrkan har genom sin nästan tusenåriga närvaro i Sverige utgjort stommen för vårt kulturarv och är därför en viktig och naturlig del av svenska folkets liv. Svenska kyrkan är inte bara bärare av detta arv på ett traditionsmässigt och andligt plan, utan är även de som förvaltar och vårdar den största delen av Sveriges materiella kulturarv, i form av byggnader och kläder. Vi anser att vi bästa förvaltar detta gemensamma arv genom att ge kyrkorna goda förutsättningar att verka och utvecklas i frihet ifrån stat och klåfingriga politiker som försöker styra den. En stark folkkyrka kan endast skapas genom att de som är aktiva i Svenska kyrkan, likt i andra församlingar, själva få bestämma över sin verksamhet.

   Ser man sen rent sakligt på din fråga kring tro så finns det vetenskapliga rön som pekar mot att människor som tror på någon ofta mår bättre än andra. Vi talar ofta om att människor behöver andra saker än bara materiella för att må bra, kultur, traditioner och gemenskap, här räknas definitivt frågor som rör själen också in. Men en människas tro är en högst personlig sak och inget som vi politiker ska lägga oss i.

   Jag hoppas att det var svar på din fråga.

   Med vänliga hälsningar

   Christopher Dywik
   Kommunfullmäktige- och riksdagskandidat (KD)

   • Du har mitt kryss!
    Kyrkorna är oerhört viktiga i Sveriga. För många politiker fattar inte det och gör allt för att motarbeta kristnas positiva påverkan på samhällets utveckling!
    Lycka till!

 3. Ping: Hägglund i partiledarutfrågning – twitterdomen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s