Miljöpartiet måste förklara sig

Pressmeddelande
Kalmar den 31 augusti 2010

– Att ingen politiker i miljöpartiet tagit tydligt avstånd mot att deras kommunfullmäktigekandidat Jimmy Svensson poserar i en vit makt t-shirt på sajten Valpejl.se tyder på ett strukturfel i partiet. Svenssons egen förklaring till det inträffande klargör tyvärr inget utan väcker tvärtom fler frågor. Jag kräver att miljöpartiet i Kalmar agerar och tar ansvar.

Det säger Christopher Dywik, kommunfullmäktige- och riksdagskandidat för Kristdemokraterna i Kalmar.

– Den 10 augusti skrev jag ett inlägg på min blogg om att dagens teknik gör det möjligt för oss att hitta mer information – positiv som negativ. Jag skrev att det ibland kan vara högst negativt då en ironisk eller skämtsam bild kan hittas och utan sitt sammanhang framstår som oseriös eller kanske rent av stötande. Som ett exempel på detta lyfte jag fram en av miljöpartiets toppnamn i Kalmar kommun, Jimmy Svensson, som poserar på sajten Valpejl.se iklädd en t-shirt med en bild på vit makt-musikern Saga. Jag avslutade inlägget med en förhoppning om att det är ett skämt eller ett ärligt misstag.

– Den 25:e augusti kommenterar jag att det är uppseendeväckande att ingen har reagerat på Jimmys t.shirt, inte minst han själv, eller någon i miljöpartiet. Jag lägger därför en direktlänk till hans egen blogg för att punscha på en kommentar från hans sida.

– Den 28:e augusti skriver valaffisch.se, Barometern och Expressen om Jimmy och hans tröja. Jimmy påstår att han inte kände till vad det var för någon tröja och säger att han köpte den i affären Shock i Göteborg för 5-6 år sedan. Men Svenssons svar väcker tyvärr fler frågor då Shock för det första förnekar att de har sålt dessa tröjor och för det andra så faller det på sin egen orimlighet att han kan ha köpt tröjan för så många år sedan, då den aktuella tröjan släpptes först 2007 i samband med Sagas album On my own.

– Som människor är vi alla ofullkomliga och gör misstag. Är man dessutom ung, engagerad och sökande är det inte heller ovanligt att man kommer fel, då måste det vara en självklarhet att får en andra chans. Men det är uppseendeväckande att ingen i miljöpartiet tydligt deklarerat och tagit avstånd från att en av deras kommunkandidater poserat i en vit makt t-shirt. Jag kräver en förklaring från miljöpartiet i Kalmar, avslutar Christopher Dywik.

För mer information:

Christopher Dywik
Kommunfullmäktigekandidat (KD) i Kalmar
Tfn 073-1806887
Christopher.dywik@kristdemokraterna.se
dywik.wordpress.com

http://www.kristdemokraterna.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s