Integrationen kräver mindre snack och mer handling

För några timmar sedan besökte jag Röda korset. För mer än ett år sedan anmälde jag mig till integrationsprojektet Mentor till mentor. Nu har de äntligen matchat mig med en kille så jag är numera mentor åt en asylsökande. Vissa har av olika skäl uttryckt sitt ogillande med detta så låt mig därför förklara varför jag ser det här som oerhört viktigt.

Jag är inte den sortens politiker som bara kan sitta och gnälla över den misslyckade integrationen eller skriva otaliga artiklar om vad som måste göras. Jag måste också göra nått själv. Huvudanledningen till dagens segregerade Sverige och det absolut största hotet mot den svenska samhällsgemenskapen är att den svenska integrationspolitiken har baserats på en kulturradikal inställning, där man helt bortsett ifrån att människor har ett historiskt och kulturellt arv.

Människor är inte oberoende av sina rötter, varken svenskar eller andra folk. Jag ser inte, likt kulturradikalerna, en stark identitet och kultur som ett hinder, utan en förutsättning för en god integration. Det finns oerhört många inofficiella krav på invandrare, vilket är ett stort problem då det ofta tar lång tid att förstå dessa krav. Det behöver inte vara så. Men en fungerande introduktion för alla nyanlända där det förklaras vad som gäller i Sverige, vilka rättigheter och skyldigheter man har, demokrati, religionsfrihet, yttrandefrihet, svensk historia samt svenska traditioner och högtider kan många kulturkrockar undvikas.

Jag vill ha ett Sverige och inte ett Sverige där det runt våra städer växer fram etniska enklaver totalt avskärmade ifrån resten av samhället. Vi måste våga vara tydliga för att kunna integrera nya medborgare i samhället.

Jag drar mitt strå till stacken för att bygga en starkare samhällsgemenskap. Gör du?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s