Svar till Axelsson Edström ang utökade öppentider på fritidsgårdar

I dagens Östra Småland går vänsterpartisten Axelsson Edström, ordförande i kultur och fritidsnämnden, till hård kritik mot det utspelet om fritidsgårdarnas öppettider som jag och Monica Bengtsson presenterade häromdagen. Inte särskilt oväntat i dessa valtider, då är det tydligen viktigare att framställa ens politiska motståndare som både okunniga och onda än att se till att Kalmars ungdomar får en meningsfull fritid.

Vårt förslag har aldrig handlat om att byta ut vår oerhört duktiga fritidsgårds personal som Axelsson Edström vill påskina, utan om att stärka upp verksamheten. Axelsson Edströms kritik visar tydligt på det ideologiska gap som finns mellan post-kommunistiska Vänsterpartiet och Kristdemokraterna.

Medan vi vet att det finns oerhört många duktiga föräldrar och frivilligkrafter som skulle kunna och vilja hjälpa till vid våra fritidsgårdar, så anser Vänsterpartiet att det är kränkande att ens spekulera kring detta.

Slutligen kallar Axelsson Edström vår ide för kontraproduktiv. På vilket sätt kan det vara kontraproduktivt med utökade öppettider?!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s