Norra valkretsen räknad

Än är loppet dock inte över. Det är nämligen inte klart vilka som kommer att företräda Kristdemokraterna i Kalmar kommunfullmäktige fören alla personkryss är räknade. Den norra valkretsen är precis färdigräknad. Där fick jag inte över 50 röster och inte heller mer än 5 % av partiets röster, även om jag med mina 25 kryss (3,22%) var den som fick näst mest röster efter vår gruppledare Monica Bengtsson.

Det bör dock poängteras att jag aldrig har räknat med att bli invald i Norra valkretsen. Om jag kommer ta plats som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige så kommer det vara genom mina personkryss i Södra valkretsen, det är där som jag under flera år har verkat genom framförallt min ersättarplats i Södermöre Kommundelsnämnd. Också värt att notera är att det var i mitt eget hemmavaldistrikt Tvärskog som partiet hade sitt största procentuella stöd, medan vi minskade i alla andra valdistrikt så ökade vi där.

Spänningen är olidlig, än är loppet inte över.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s