Tar inte plats i kommunfullmäktige

Under de senaste dagarna har jag mottagit flera gratulationer till att ha blivit personvald in i Kalmars kommunfullmäktige. Jag har dock valt att inta en försiktig hållning tills dess att valmyndigheten är helt färdig med sin beräkning.

Just nu står det klart att jag på grund av vårt mycket speciella valsysteminte har blivit invald i kommunfullmäktige. Trots att vår gruppledare Monica Bengtsson kryssade in sig i både norra och södra valkretsen så slumpar det sig så olyckligt att hon kommer ta plats för södra valkretsen, då hon där hade fler kryss än hon hade i norra. Eftersom jag inte kom upp i tillräckligt många personkryss i norra valkretsen för att kryssa in mig in där kommer jag inte heller kunna ta plats för norra valkretsen, trots att jag uppfyller alla krav för att bli personvald. Den naturliga följden av detta är då person nr 2 på vår kommunlista, Folke Fagerlund istället kommer att representera oss i norra valkretsen.

Det är inte utan att man är lite besviken, med bara två röster till i Södra valkretsen så hade jag blivit personvald till kommunfullmäktige. Men jag är givetvis oerhört tacksam för det stora förtroende som 83 personer i Kalmar har givit mig och jag lovar att fortsätta kämpa för familj, traditioner och människovärde även i framtiden.

*Uppdaterat 18.54 27-09-2010*

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s