Tack för förtroendet

Det är många av Kalmar kommuns invånare som har valt att röstat på mig och därmed gett mig ett förtroende. Jag tackar alla er som la er röst på mig och lovar att försöka förvalta ansvaret på bästa sätt. Jag var under hela valrörelsen tydlig med vilken linje jag ämnade driva och i och med det starka stöd som jag fick så har jag nu inte bara fått ett starkt mandat att driva denna linje, utan också en skyldighet gentemot er, mina väljare.

Häromdagen fick jag det officiella beslutet om att undertecknad är vald till ersättare för ledamot av Kommunfullmäktige. Jag kan inte förneka att det fortfarande känns aningen bitter att jag, med två rösters marginal, inte lyckades knipa platsen som ordinarie ledamot. Men det är bara att bryta ihop och komma tillbaks som vår gruppledare uttryckte det.

Jag kommer även fortsättningsvis att genom alla de kanaler som jag har, kämpa för att göra Kalmar kommun till en mänskligare och familjevänligare kommun. Kalmar kan inte bara planlöst fortsätta framåt, med byggnationer och storslagna projekt som tar pengar ifrån en kommunens kärnområden. Morgondagens Kalmar måste byggas på en säker grund och jag kommer därför att fortsätta kämpa på för att stärka det goda samhällets fundament, det civila samhällets små gemenskaper: föreningar, vänner och familjen. Politik handlar inte bara om kronor och ören utan också om värderingar, om hur vi behandlar varandra. För att kunna göra upp med segregation, rotlöshet och motsättningar i Kalmar så måste samhällsgemenskapen stärkas. För att kunna göra det så behövs traditioner och en gemensam värdegrund som ett sammanhållande kitt.

Jag kommer fortsätta jobba för att bryta förmynderiet av vuxna människor, för mer valfrihet inom skola, omsorg och barnomsorg. Jag kommer att fortsätta att kämpa för att alla ungdomar skall få en meningsfull och trygg fritid med utökade öppettider på våra fritidsgårdar, för mindre barngrupper i skolan och förskolan, för att våra skolelever ska få god, näringsrik, närproducerad och ekologiskt odlad mat. Jag kommer att jobba vidare för att kommunens verksamhet ska präglas av kunskap och sunt förnuft, snarare än kvoteringar och genuspedagogiska experiment på våra barn. För en verklighetsförankrad skolpolitik och integrationspolitik, där olikheter bejakas samtidigt som vårt samhälles spelregler och normer faktiskt tydliggörs. För en kvicksilverfri och grön kommun som inte bara satsar på tätorten Kalmar, utan också på alla samhällen runt omkring. För att kommunen skall behandla småföretagen lika bra som de behandlar de större näringsidkarna. Sist men inte minst kommer jag att fortsätta lobba för fler närpoliser och mer civilkurage, för att möta den växande otryggheten i och med att tungt kriminella gäng etablerar sig i vår kommun.

En person kan inte göra allt, men alla kan göra något. Dra ditt strå till stacken, tveka inte att höra av dig om du har idéer, synpunkter eller vill hjälpa till.

Christopher Dywik
Kommunpolitiker (KD)
6 oktober 2010, Tvärskog

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s