Mats Odell lämnar regeringen

Jag noterade häromdagen med sorg att Sveriges kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell inte kommer att vara minister i den nya regeringen. Odell har varit min favoritminister. Han har med galant hanterat de inte helt lätta frågorna när Sverige sålde statens olönsamma spritfabrik och när han röt till emot rofferiet i form av chefer som plockat ut oskäligt höga bonusar, trots att företagen gått back. Det är en stor förlust att han inte sitter kvar som minister.

Jag skrev häromdagen på Facebook att jag väljer att tolka det hela positivt samt att jag hoppas att det finns en tanke bakom det hela, som till exempelvis att han ska vara ansvarig för att föra fram KD:s linje när den avviker ifrån Alliansens. Varpå jag också framförde en åsikt som jag har gjort flera gånger tidigare, nämligen att det hade varit betydligt bättre om vår partiledare Göran Hägglund hade varit ”fri” att tala för Kristdemokraterna.

På sätt och vis fick jag faktiskt rätt då Mats Odell utsetts till ny gruppledare för Kristdemokraterna i riksdagen. Lycka till med jobbet Mats, jag vet att du kommer att sköta det galant som alltid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s