Nominera en svensk hjälte

Just nu pågår nomineringsprocessen till svenska hjältar på svenskahjaltar.se. Det finns många som förtjänar att hyllas. De hyllas sällan i tidningar mer än för en enstaka artikel, för att sedan snabbt falla i glömska, till förmån för Kungarna av Tylösand eller Paradise hotel.

Jag syftar på alla duktiga poliser, brandmän och ordningsvakter, som trots allt spott och spä fortsätter att jobba för ett tryggare samhälle. Vissa hjältar träffar vi utanför mataffären där de offrar sin fritid, för att stå och samla in pengar, för att kunna hjälpa människor de aldrig har träffat. Några hjälper till vid härbärgen eller nattvandrar. Andra åker till Afrika och mellanöstern, bygger skolor, borrar brunnar, röjer minor, återanpassar barnsoldater och vaccinerar barn. Ett fåtal åker rakt in i krigszoner och med fara för sitt eget liv skiljer på stridande parter, bevarar freden, skyddar de civila och möjliggör ett återuppbyggande av landet. Vad kan bättre definiera en superhjälte än någon som med fara för sitt eget liv hjälper totala främlingar?

Därför har jag i år beslutat mig för att nominera Kenneth Wallin. En svensk hjälte och förebild som stupade i Afghanistan när han kämpade för fred, säkerhet och trygghet för människor som han inte ens kände. Jag hoppas att även du gör det

Läs gärna hela min krönika på ämnet hos Västervikstidningen.

Annonser

2 reaktioner på ”Nominera en svensk hjälte

 1. Tack för att du väljer att nominera Kenneth till en svensk hjälte!

  ‎”Men då sa Jonatan att det fanns saker som man måste göra, även om det var farligt. ’Varför då’, undrade jag.
  ’Annars är man ingen människa utan bara en liten lort’, sa Jonatan.”
  Ur Bröderna Lejonhjärta, Astrid Lindgren

  Elisabeth, Kenneth bonusmamma

  • Hej Elisabeth, tack för din kommentar.

   Det är alltid svårt att veta vad man kan, och inte kan skriva när något så här hemskt händer. Jag kan inte ens föreställa mig hur ni mår. Min förhoppning är att alla ni i Kenneths närhet ska veta att det finns människor härute i Sverige som beundrar det mod som Kenneth hade och som ser honom som en förebild, en hjälte.

   Det citatet som du själv valde att citera är ett som ligger mig själv mycket vart om hjärtat och det skulle inte skada om fler funderade över det ibland.

   Med deltagande i sorgen

   Christopher Dywik(KD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s