Jämställdhet eller bara trams?

Ni röstade på (nya) arbetarpartiet! Ni röstade för manlig amning, genuspedagogik, feminism, intersektionalitet, könsmaktsordning, genusforskning och jämställd snöröjning.

Facebook kan ibland vara ett ytterst bra instrument för att hitta det senaste som händer runtom i världen och vårt avlånga land. Dagens galenskap som har nått mig kommer ifrån KDU:s Förbundsordförande Charlie Weimers. Och det är givetvis inte han som har sagt och gjort något galet, utan han som reagerar mot hur våra skattepengar används. Det ter sig nästan som ett från Halloween efterhängande försök att skrämmas. Men skrämmande nog är så inte fallet, inte heller är det ett skämt.

Obs! Inget skämt.

KDU:s förbundsordförande Charlie Weimers kommenterar:
Män som ammar är visst den nya kommunala jämställdhetsgrejen enligt SKL:s tidning. I tidningen kan den nyfikna även läsa mer om genus, feminism, intersektionalitet, könsmaktsordning och genusforskning. Som bonus tillkommer ”jämställd snöröjning”.

Från en av artiklarna, Stina Kållberg på Karlskoga kommun:
Vi upptäckte att vi snöröjde bilvägar innan vi snöröjde gång- och cykelvägar. Nästa fråga var: Vilka är det som använder bil- respektive gång- och cykelvägar?

– Så då vet vi varför det tar stopp på E18 nästa gång ni åker genom Karlskoga vintertid, kommenterar Weimers och fortsätter: Det som provocerar mig är att den förment borgerliga regeringen fortsätter att administrera denna politik. En självklar sak för mitt eget parti att ta strid emot.

Undertecknade trodde som jag tidigare nämnde att det hela var ett skämt, när jag insåg att så inte var fallet fick jag en lätt känsla av illamående. Är det den här politiken som jag har kämpat och lagt ner min fritid för?

För er som har läst min blogg under en tid vet att jämställdhetsfrågorna inte nämns särskilt ofta, men när det väl gör det så är det ofta väldigt ingående och tydliga artiklar. Jag anser att vi ifrån politiskt håll måste jobba mer offensivt för att kvinnodominerade yrken för att minska inkomstklyftorna mellan kvinnor och män. Det gör vi bland annat genom att göra det enklare att starta och driva företag, genom LOV:en att uppmuntra kvinnor att starta eget inom sitt egen yrke. Genom att utsätta LO facken för en sund konkurrens, så sjukvårdsfacket tar sig i kragen och förhandlar fram det som deras medlemmar vill ha för en gång skull.

I skolan behöver vi inte genuspedagoger som förbjuder sandlådor, tvingar på pojkar rosa kläder, kjol och tvingar dem att leka med dockor. Vi behöver möjliggöra föräldragenerationen att återtar den uppfostrande rollen, från kändisar, såpor och dokusåpor. I skolan behöver vi mindre klasser, fler manliga förebilder och lärare som inte bara lär ut kunskap, utan också förmedlar värderingar och lär barnen att behandla andra som de själva vill bli behandlade, med respekt.

– Nej nej nej, Dywik
så får du inte säga din konservativa dårfink,(!) skriker de nya arbetarepartiet och dess kulturradikala vänner.

Tänket tycks vara att skattebetalarnas pengar givetvis måste läggas på det nyaste (och konstigaste) teorierna. Genusvetenskapens kvasivetenskapliga teorier ska genomsyra allt och en av mandatperiodens viktigaste uppgifter är att pumpa in tillräckligt med pengar för att få oss alla att tänka rätt. Så ser den bistra verkligheten ut och Ni som röstade på arbetarpartierna är faktiskt ansvariga.

För er som däremot inte gjorde det, utan som faktiskt valde att lägga er röst på undertecknad och Sveriges borgerliga och frihetliga idéparti, Kristdemokraterna. För er kan lag bara lova att valnederlaget inte har knäckt mig, jag kommer fortsätta kämpa för det vi tror på, än hårdare än tidigare. Att inte agera, är att acceptera. Och jag kommer aldrig att acceptera att staten och våra kommuner tvingar in våra barn i kvasivetenskapliga experiment eller att de genom pålagor och pekpinnar försöker styra sånt som är upp till familjen att avgöra.

Annonser

3 reaktioner på ”Jämställdhet eller bara trams?

  • Tack för din kommentar Samuel!
   Vi får väl se vad jag kan knåpa ihop.

   Just nu är det fullt upp. Imorgon har Kristdemokraterna i Kalmar höststämma i Kalmar och därefter har jag åtagit mig att vara sk. fyllechaffis åt några barndomsvänner till och från Eringsboda brunn (tydligen ska Lasse-Stefanz spela eller nått åt det hållet).

   Därefter har jag några andra artiklar som är halvfärdiga. Men visst jag ska försöka titta närmare på ärendet. Det här inlägget är dock väldigt bloggbetonat. Skulle det var en insändare eller debattartikel så hade jag givetvis även lyft upp fler siffror.

   Hur har du det nere i Skåneland förresten?

   Med vänliga hälsningar
   Christopher Dywik(KD)
   Kommunpolitiker

   vi kan få ihop. jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s